Песков иронично: На НАТО вече и през ум няма да му мине да ни напада!

Свят

Русия укрепва военния си потенциал на западните граници, за да гарантира своята безопасност, заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

 

Песков каза това в ефира на „Беларус-1“, една от държавните телевизии в Беларус – западна съседка на Русия и неин съюзник.

Владимир Путин е инструктирал руския министър на отбраната Сергей Шойгу да разработи план за съответното увеличаване и укрепване на военния потенциал на страната на западните й граници и сега се работи по въпроса, обясни прессекретарят на руския президент.

Песков подчерта, че целта е да бъде „поддържан необходимият паритет във всичко, така че на никой да не му мине през ума. . . да ни напада. А САЩ и НАТО трябва да се изтеглят извън Източна Европа, както вече предупредихме“.

Миналия месец руският президент поръча на министъра на отбраната да подготви доклад за укрепване на западните граници на страната във връзка с евентуални действия на НАТО.

 

Преди това Путин нееднократно обръщаше внимание, че разширяването на НАТО плътно до границите на Русия е опасност, която трябва да бъде елиминирана, отбелязват ТАСС и БТА.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *