Експерт от САЩ разкри какво се крие зад войнствените напъни на Макрон

Свят
Войнствените изявления на френския президент Еманюел Макрон срещу Русия са опит да остане на власт, заяви бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за Youtube канала Daniel Davis / Deep Dive.
«Всичко това е блъф. Целта му е да си помогне вътре в страната, но това няма да проработи. Той има нисък рейтинг. Няма да остане президент задълго», каза той.
Макгрегър твърди, че Макрон, подобно на други западни лидери, се опитва да изостави Украйна. За да излезе от конфликта, без да опетни репутацията си, добави офицерът, френският лидер прави дръзки атаки срещу Русия с очакването впоследствие да обвини НАТО в бездействие.
«Той, както всички глобалистки лидери в Западна Европа, води всички ни към ада в Украйна.
Те виждат, че ние (САЩ — бел.ред.) се опитваме да излезем от този конфликт, той също се опитва, но лесно няма да му се получи.
Няма да проработи.
Той прави точно противоположното на опита на САЩ да се измъкнат от конфликта с надеждата, че ще бъде единственият, който прави смислени изявления.
След това ще се маскира, че НАТО и неговите съюзници са го предали“, предположи офицерът.
Коментирайки думите на френския президент за изпращането на войски в Украйна, Кремъл заяви, че подобно развитие на събитията неизбежно ще доведе до пряк военен сблъсък между Русия и НАТО.
Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на „някакви контингенти в Украйна“ беше наречен от прессекретаря на президента на РФ Дмитрий Песков «важен нов елемент», който Москва няма да остави без подобаващ огледален или асиметричен отговор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *