Експерт разкри как руската армия ще унищожи американските изтребители F-16

Свят

Бившият заместник-ръководител на киберкомандването на САЩ, генерал-лейтенантът в оставка Чарли Мур, каза, че ако западните страни доставят на Киев изтребители F-16, чуждестранният обслужващ персонал и самите самолети ще станат легитимна цел за руската армия.

 

Съответното изявление бе направено в американското издание Нюзуик.

„За разлика от съветските самолети, F-16 изискват централизирани бази, което ги прави привлекателни цели за руски удари. В тези бази, Украйна се нуждае от специалисти от САЩ или от други западни страни, които да подържат изтребителите. В контекста на въоръжения конфликт, самолетите стават много привлекателна цел за Русия“ , казва генерал-лейтенант Мур.

Той също така подчерта, че въпросът за обучението на украинските пилоти не само да управляват тези самолети, но и да ги използват ефективно, е друг проблем. Не е ясно колко време ще отнеме това.

На свой ред бившият старши командир на британските военновъздушни сили и маршал от авиацията Грег Багуел изрази съмнения, че военнослужещи от САЩ или страните от НАТО ще бъдат изпратени в Украйна.

По този начин, в случай на доставка на изтребители F-16 на Киев, това може да доведе до редица трудности и едва ли ще даде предимство на Киев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *