Експерт разкри: Правителството фалира Булгаргаз! Ето какво няма да има сега!

България отблизо

Във временните комисии за договорите, свързани с „Булгаргаз“ за доставките от „Газпром“ се установи, че са правени огромни далавери – първо не само, че има посредници, ами има куриозен случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали поне 20 години, заяви в „Денят започва“ Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ.

 

Там ако влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ доклади ще отидат в прокуратурата, каза той.

Аз и Радо Чолаков изпратихме до ДАНС и МВР информацията, с която разполагаме.“, каза той.

„Булгаргаз е в технически фалит. Булгаргаз ще изпревари Топлофикация София и ще фалира първо“, констатира Добрев.

„Белята за Топлофикация София предстои. Тя ще събира по 114 лева от своите клиенти, а трябва да плати 400. Проблемите за отоплението няма да са само са софиянци. Проблемите ще са за всички, които се отопляват на газ“, коментира икономистът.

„Тези 54% увеличение цената на газа може да стане 60%. В Европа цената се формира от дългосрочните договори. Европа купува на 100 евро, а ние на 180мв/ч.“, каза той.

„Борисов в първия си кабинет договори 30 евро за азерски газ.“, припомни Добрев.

„Ако хората минат от парно на ток, никой в София няма да има ток.“, категоричен е той.

Той коментира и по казуса „Джемкорп“:

„Не се е разминало на 100%, защото ако ни заведат арбитраж в Париж, ние е възможно да го загубим. Какво ще кажат в Париж – ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро – ще прехвърлят някакви фактури между офшорките, България в един момент ни прекрати едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е увреден, ние си искаме парите, които сме инвестирали.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *