Ексшеф на МВР шокира с версия за убийството на серж. Бъчваров, изстрелът е дошъл от…

България отблизо

Но много неща ме карат да се съмнявам в тезите, изявени пред медиите – например това, че братята са стреляли от турска територия. Така коментира Николай Радулов, бивш секретар на МВР, случая с убития граничар, в ефира на Nova News.

 

„Братята са доста първобитни хора – неграмотни и двамата, а и се подозира, че имат психични проблеми, системно без пари. Вероятно са имали намерения да грабят чужденци, които минават през границата”, смята той.

„Установи се, че става дума за ловна пушка със сачми. Раната на главата е много концентрирана, тоест отблизо. Моето предположение е, че изстрелът е от наша територия”, поясни той.

По повод подходящи мерки за предотвратяване на подобни инциденти, Радулов заяви: „Виждам, че служебният министър на вътрешните работи се опитва да действа ефективно в тази ситуация. Очевидно има пропуски в системата. Прави се грешно заключение – че границата, веднъж направена, си стои така. Докато стигнем до края ѝ, трябва да я започнем от началото, тъй като технологиите напредват.”

„Полицаите не умея да стрелят. Имат по 12 патрона на година”, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *