Елена Йончева нанесе саблен удар по най-милото на Борисов и ГЕРБ! Резултатът е зашеметяващ!

България отблизо

„Агенцията за пътна инфраструктура/АПИ/ се опитва да осуети проверка на пътища и магистрали, в независима европейска лобаротория. И открито се подиграва с българските избиратели.“

Това каза евродепутатът от БСП Елена Йончева на пресконференция в централата на партията.

„До този момент АПИ отказва да даде разрешение за взимане на вертикални проби на произволно избрани точки по българските магистрали и пътища, както и тяхното изследване в независима европейска лаборатория“, добави Йончева и уточни, че става дума за пътища, които са строени и ремонтирани през последните пет години. „Вместо да разреши вземането на подобни проби, АПИ ни запознава с проектите на тези магистрали. Но те са необходими едва след като имаме резултати от изследванията, след като имаме разрешение за взимане на проби. В противен случай проектите на пътища и магистрали са безполезни“, уточни евродепутатът от левицата.

„Нямаме съмнение, че по документи, пътищата ни, които са строени последните пет години, са в перфектно състояние, както и пътят до Своге, където стана катастрофата с автобус, в резултат на която загинаха 27 души“, добави още Йончева. Тя обясни, че лабораторните изследвания ще покажат дебелината, количеството материал и отделните пластове на пътната настилка, използването на неподходящи материали и нивото на сцепление.

Вместо да разреши вземането на пробите,“АПИ изиска от нас да обявим кои са нашите експерти. Няма закон, който да предвижда това. Ние сме наясно, че ако дадем имената на нашите експерти, те ще бъдат подложени на цялата машина за сплашване, с която разполага ГЕРБ. Ще сезираме европейските институции за начина, по който се укрива информация от българския данъкоплатец, българския избирател и от българските народни представители“, обеща още Йончева. Евродепутатът от левицата заяви пред медиите, че през следващата седмица ще им бъде предоставена цялата кореспонденция между БСП и АПИ.

„Не искаме да четем розовите приказки за пътищата, които ни разказва Бойко Борисов. Искаме истината, не да политизираме този въпрос, защото пресконференцията, която вчера ГЕРБ даде, беше политизиране на въпроса“, обобщи Елена Йончева, цитирана от dnes.dir.bg.

И наистина Агенцията за пътна инфраструктура и видни функционери на ГЕРБ не разрешават да бъдат взети проби и протакат това колкото може повече. И в същото време манипулират обществото като навсякъде твърдят, че видите ли, ГЕРБ били предоставили цялата информация на Йончева и БСП, но те не се интересували от нея. Което не е истина. По простата причина, че онова, което е заложено в проектите като изискване за качеството и резултат от строителството на магистрали и пътища, ще е необходимо да се види едва, когато са готови резултатите от изследванията на независимите лаборатории. С цел да се сравнят заложените по проект изисквания за качество на магистралите, с онова, което действително е вложено в тях като материали и технологии.

Но въпреки тази йезуитщина на герберите, народът не се подвежда по техните увъртания, понеже знае, че ако някой вместо да каже истината, започне да увърта, то този някой със сигурност е гузен и виновен.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Елена Йончева нанесе саблен удар по най-милото на Борисов и ГЕРБ! Резултатът е зашеметяващ!

    1. Защо опозицията БСП не настоявя за тази международна независима и обективан еспертиза на всичко построено за 10 г от ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *