Елена Йончева пред „Ел Периодико“: Папката за Барселона я занесох на главния ни прокурор преди година! И ме накараха да си платя!

България отблизо
Пред каталунското издание „Ел Периодико“ говори евродепутатът от групата на социалистите Елена Йончева. Тя е заявила, че случаят „представя изключително обезпокояващи факти”, пише Eurocom.bg.

„На 20 май 2019 г. изпратих доклад до българския главен прокурор с молба да започне разследване. Не получих отговор. Платих висока цена за това.“, посочва Йончева.

 

„Върховенството на закона и демокрацията надделяват. Време е за испанските власти и правосъдие да „дадат светлина“ по темата“, заяви тя.

 

От своя страна вестникът пише, че е изпращал запитвания по случая до Борисов на 13 февруари два поредни дни, но не получава отговор.

След публикуването на делото в петък премиерът обясни, че „няма смисъл да отговаря“, тъй като някой от коментарите му „може да бъде разбран погрешно“. Също така изрази съжаление, че този вестник не споменава „отличията и полицейските медали“, с които Испания го награди „за тоновете кокаин“, които бяха прихванати благодарение на сътрудничеството между двете страни.

Tagged

1 thought on “Елена Йончева пред „Ел Периодико“: Папката за Барселона я занесох на главния ни прокурор преди година! И ме накараха да си платя!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *