Елена Йончева разкри: Можехме да спечелим битката за пакета „Макрон“!

България отблизо

Искам да се обърне внимание на пакета „Макрон“, който България загуби и то не само в ЕП. Битката трябваше да е в България. По време на европредседателството Борисов не поде тази тема, а трябваше да го направи.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на листата на БСП за евровота Елена Йончева.

„Винаги може да се намери пресечна точка по време на преговори . Ние обаче даже не го поставихме това като въпрос, този пакет „Макрон“. А можехме да спечелим битката. Само че, за това се иска работа. Трябваше правителството предварително да изработи стратегия за тази битка. Борисов обаче не пожела да ни защити – той само се снима и се прегръща с Макрон, за да си прави пиар“, заяви тя.

Нещо повече. „В Европарламента, ГЕРБ подкрепиха и резолюцията за продължаване на санкциите срещу Русия. Ние искахме да бъде размразен политическия диалог между България и Русия. ГЕРБ обаче, хем гласуваха за  продължаване на антируските санкции, хем в България говорят за енергийния проект „Белене”. За какво сътрудничество с Русия ще говорим, когато властта подкрепя антируски санкции. Искам да кажа, че Борисов и ГЕРБ лъжат избирателите си“, каза още Елена Йончева.

„Нямам и не съм имала офшорки и това е ясно на всички, които са виждали документите. Какво прави властта? Тя вади бухалка!“, каза Йончева и добави: „Имам документи, с тези средства, които са ми дадени, е закупена техника и аз дори и в момента разполагам с нея. Направени са 7 документални филма, които са заснети и излъчени. Това е филм в Сирия, когато действаше Ислямска държава! Кой ще иска да снима там, за да прави далавери? Как може да се поставя този въпрос, това е безобразие“, добави тя./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *