Емил Караниколов: Президентът не разбира ли, че самолетите всъщност са… икономика?

България отблизо
Министърът на икономиката Емил Караниколов се включи в атаката срещу президента относно сделката с Ф-16.

При сделката за F-16 ще получим това, което сме искали. Така твърдят военните експерти и аз им вярвам. В Министерството на икономиката не разбираме от самолети и вярваме на военните. Не мога да се съглася с думите на президента, че в тази сделка има скрити разходи. За мен ще получим всичко, което сме искали.

 

Това каза той  в сутрешния блок на БТВ. „Нашата основна задача при тази сделка бе да работим за развитието на българската икономика. Говоря за споразумението за индустриално сътрудничество и развитие. За мен постигнахме най-добрите параметри, защото български фирми ще участват в ремонтите на тези самолети, ще има ноухау, ще се обучават пилоти у нас. Оборотите и приходите ще остават в България.

 

От тази гледна точка, освен че оттук нататък ще спестим разходи, тъй като знаете, когато купите един самолет има не само консумативи и гориво, ние ще можем много от нещата да ги ремонтираме в България.

В момента има около 2 хиляди самолети F-16 и се очаква около 300 нови да бъдат поръчани /Къде са, министърът не посочи/ .

Надявам се, че българската индустрия чрез това споразумение за индустриално сътрудничество ще придобие такива способности с времето и ремонтите на определени компоненти ще се извършват в България. Всичко това е успех за мен, защото в бъдеще, като започнем да ремонтираме части тук, това означава развитие на икономиката, разкри Караниколов.

Президентът не разбира ли, че чрез тези самолети ще се развием икономически?

Б.р.

То по същата логика можем да купим вместо самолети две ябълки. И да последваме примера на Рокфелер.

Хем ще развием икономиката, хем нови работни места ще открием, хем ще ни излезе в милиарди по-евтино!

Istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Емил Караниколов: Президентът не разбира ли, че самолетите всъщност са… икономика?

  1. В стила на министъра може да се отговори, че и ние (широката публика) не разбираме от самолети, но ТОЧНО пък Президентът разбира 😉 И ние вярваме на него, а НЕ на военните. И едва ли е добър договор, в който плащаш всичко предварително и накуп, а продуктът дори не е произведен. И в който едната страна („Хамериканската“) има правото едностранно да променя клаузите (?), а другата (БГ) – няма такова. И става дума за обща сума над 2 милиарда лева, а не за вагон домати.
    Е, щом с ремонтите „ще се развием икономически“, да почнем тогава и да си произвеждаме сами тези самолети, а? Тогава направо ще „излетим“ (в прекия и преносния смисъл) икономически 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *