ЕС готви нов кошмар за България! Вижте какво ни нарежда да правим!

България отблизо
Собствениците на заведения у нас да предлагат на клиентите си  безплатна чешмяна вода, а не бутилирана, предлага Европейската комисия. По домовете да се прави същото!

В момента се подготвят промени в Директивата за питейната вода, които ще накарат властите  да препоръчват на гражданите да преминат към консумацията на чешмяна вода! По този начин членовете на съюза, в частност българите ще намалят разходите си за вода, както и ще подобрят опазването на околната среда.

Комисарят за екологията Кармену Вела направи достойното за Нобелова награда откритие, че чешмяната вода е поне 1000 пъти по-евтина от бутилираната! Хвала на такива комисари!,

Че и доказателства представи. Литър чешмяна вода струва 0,0002 евро и ако преминем към консумацията й, ще забогатеем, защото разходите на домакинствата ще паднат 600 милиона евро за една година.  И всеки ще реализира икономии. А пластмасовите бутилки няма да замърсяват природата.

Еврокомисията  ще направи специални разпоредби за съдържанието на олово и хром във водата.

Ще се въведат и по-строги мерки към стандартите за строителните материали във водния сектор и ще се контролират резервоарите и тръбите.

Общинските  власти пък ще бъдат задължени да публикуват в интернет показатели  за качеството на питейната вода. По този начин населението постепенно ще превъзмогне предубежденията си и ще бъде убедено, че тя е безвредна.

Оказва се даже, че имало  гражданска инициатива в ЕС „Право на вода“, а тя пък събрала  над 1,6 млн. подписа. За наше учудване подписка е вървяла и в България, но никой от простосмъртните граждани не е чувал за нея. Най-вероятно се е правела от някое зелено НПО.

Всичко това звучи добре на пръв поглед. Ще спрем да влачим шишета с вода, ще спрем да се заливаме с пластмаса.
Но от ЕК дали се сещат, че имат страна-членка България?
Как у нас да пиеш вода от чешмата, когато в Хасковско и Кърджалийско тя е пълна с уран? И хората правят двойни икономии, хем не дават пари за вода, хем за ток, защото светят сами, според плъзналите вицове.
Как да го направиш в който и да било голям град, че и малък, когато канализацията не е сменяна с години, като завали дъжд, от чешмите потича кал, филтрите на чешмите стават черни, улавя се и по някоя клечка, или пясък?
Как да го сториш край морето, като в сума ти населени места, включително и в Бургас водата мирише на хлор и на нефтопродукти?
Повечето водопроводи у нас са от времето на Тодор Живков и металът е започнал да ерозира. Никой не намери пари да подмени тръбите с пластмасови и то качествени.
А в Северозапада пък не смеят дори да готвят с чешмяна вода, тъй като е кафява и ръждива. Даже прането става кафяво.
Уважаваме напъните на ЕК да ни опитомят. Отървахме се от кривите краставици, от нещастните кокошки. Прасетата квичат от щастие, докато ги колят, защото преди  това са слушали Моцарт. Развалихме си стандарта за храните, за да започнем да ядем евробоклуци.
И още, и още, и още!
А сега пък ще ни вземат и водата от все още чистите извори.
Ами давайте да пием направо от локвите!
Така ще е най-екологично.
Ще опазим природата.
А нас?
Нас кучета ни яли.
Кучета, но някак демократични, някак европейски!
Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “ЕС готви нов кошмар за България! Вижте какво ни нарежда да правим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *