ЕС може да СПРЕ мигрантите ЗАВИНАГИ, стига да поиска! Ето какво е РЕШЕНИЕТО! Ще се ШОКИРАТЕ колко е ПРОСТО!

Свят

Напоследък много наши и чужди политици и експерти се надпреварваха да предлагат най-различни чудати решения на мигрантската криза в Европа.

Даваха се много милиони за „китайски“ стени по границите, непрекъснато се чуват гласове за затваряне на границите, за изпращане на армия в помощ на гранична полиция, за установяване на строг контрол кой бил наистина бежанец от зона на военни действия и кой не е, пък да се правели мигрантски гета в европейските държави, включително в България…

Тази последната идея, е на Борисов. Той хем иска да се затворят границите, хем да се изградели „затворени“ центрове за прием на бежанци. Ами нали като затворим границите няма да има бежанци? За какво са ни тогава центрове?

Много просто. „Бащицата“ се опитва да ни подготви за това, че по заповед на Меркел, той ще приеме част от бежанците в Германия. И то сигурно най-разюзданата, разпасана и джихадистка част. Дали ще са 45 хиляди или не, това е отделен въпрос. Тук шокира фактът, че Борисов отново иска да ни превърне в бойно поле. Като в Сирия.

Но ако го направи, това ще е последното му действие като премиер.

На политиците и експертите от Евросъюза, обаче, и на ум не им идва, че има едно много простичко и окончателно решение на мигрантската криза.

За какво става въпрос?

Ами вместо в Брюксел да се карат, кой колко мигранти да приеме и дали да приема изобщо? Вместо да се дават десетки и стотици милиони за изграждане на стени и за засилена охрана по границите…Вместо да се дават милиарди евро на Ердоган, за да държи мигрантите в Турция, може да се направи нещо съвсем друго.

Всъщност три други, съвсем простички неща.

Първо, Евросъюзът да спре да пречи на Русия в Сирия. И където и да било другаде. Да спре да захранва терористите с оръжие. Да спре да бомбардира, заедно със САЩ, сирийските правителствени войски. И да остави Русия да ликвидира остатъците от ислямистите.

Така, само за месец ще забравим, че е имало ислямисти в Сирия.

Второ, нека милиардите, които дават на Ердоган, да ги дадат на законното сирийско правителство, което ще създаде нормални условия за живот в държавата. Кой ще иска да напуска страната си, ако там има поносими условия за живот? Така, много бързо ще се пресече от корен, огромната мигрантска вълна, която залива европейските държави.

И трето, 28-те държави в ЕС имат предостатъчно тайни служби, разузнавачи и средства за наблюдение с дронове, сателитно и всякакво, за да установят кои са каналджиите, които превозват мигранти от Близкия Изток и Африка към европейските държави. И да ги заловят. И да прекратят тяхната дейност, която поставя в голяма опасност живота и на хората в Европа, и на самите бежанци.

Това е разумният начин на действие в такава обстановка. Но вместо това, в Брюксел се водят люти битки за мигрантите. Защо става така?

Ами много просто. Защото от продължаването на войната в Сирия, в Ирак, в Афганистан, от разпалване на нови военни огнища в Африка, печелят военно-промишлените комплекси на големите държави в Западна Европа.

Тоест, големите босове печелят кървави пари. И за да трупат още пари в сейфовете си, искат България и другите европейски страни да приемат десетки хиляди мигранти. За да дестабилизират и унищожават държавите си.

А такива като Борисов им помагат.

Такава е простата логика на събитията, които стават около нас. Останалото е медийна шумотевица.

Ето затова, винаги сме повтаряли, че колкото по-бързо избягаме от този западен ЕС и се присъединим към Евразийския съюз, толкова по-бързо ще си върнем страната, ще възстановим икономиката. И ще заживеем нормално и спокойно.  Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ЕС може да СПРЕ мигрантите ЗАВИНАГИ, стига да поиска! Ето какво е РЕШЕНИЕТО! Ще се ШОКИРАТЕ колко е ПРОСТО!

  1. Всичко това е много разумно, но дали е изпълнимо!? И Европа ще си вземе дълбоко дъх от тях и мигрантите също. Най важното е да има мир по света!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *