Ето кога армията на САЩ ще влезе в конфликта между Израел и „Хамас“

Свят

Американската армия може да участва в палестинско-израелския конфликт само ако Израел официално се обърне към САЩ с такова искане. Това заяви генералът в оставка от американската армия Джак Кийн. Според него вероятността за това сега е малка.

Американският генерал поясни, че бойците на „Хамас“ трябва да направят твърде много, за да нанесат сериозни щети на Израел.

Ако и трите системи за противовъздушна отбрана, които Израел има, Iron Dome, Arrow и David’s Sling, са претоварени, ако „Хамас“ успее да направи това, израелците ще търпят загуби и няма да могат да елиминират всички пускови установки, тогава може би израелците ще помолят американците да им помогнат – казва Джак Кийн.

В същото време той изрази увереност, че САЩ няма да да откажат на молбата на Израел за помощ.

Не мога да си представя американски президент да каже „не“ на това искане. Израелците никога не са искали нашите войски да им помогнат във войните им от 1948 г. до днес.

Не очаквам да го направят и сега. Но ако трябва да спрат кръвопролитията, а не могат да го направят сами, най-вероятно ще ни помолят – каза генералът в оставка от американската армия.

Припомняме, че преди ден стана известно, че САЩ са изпратили своя авионосна ударна група в Източното Средиземноморие. В същото време Вашингтон засега изключва възможността американски военни да участват в конфликта.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *