Ето защо Борисов сваля кмета на Русе! Ще се смаете!

България отблизо

След непрекъснат натиск от страна на Борисов и неговата „Изпълнителна комисия“, кметът на Русе отказа номинация за трети мандат.

Това стана ясно от негово изявление в социалната мрежа Фейсбук.

Когато си обект на системно дискредитиране и омаскаряване от хора, които нямат интерес от въведения ред, прозрачност и върховенство на закона при управлението на общината, това може да се приеме като сигнал, че посоката ти е правилна и че интересът на гражданите е защитен, пише Стоилов, цитиран от news.bg.

Той заявява категорично, че не възнамерява да рискува интересите на Русе за сметка на „собственото си политическо оцеляване“ и подчертава, че отказаната номинация за трети мандат не означава, че ще спре да работи за възраждането на дунавския град.

И така, какви са причините Борисов да откаже номинация на един от успешните градоначалници на ГЕРБ? 

За тези, които могат да четат между редовете става пределно ясно, че едната причина е във властолюбците, които искат да налапат и тази голяма община. За да я превърнат в своя касичка. И, разбира се, в касичка на ГЕРБ. Защото ако си мислите, че големите общини, в които ГЕРБ управлява, дават обществените поръчки на други фирми, извън обръчите на ГЕРБ, значи много се лъжете. Но обществените поръчки са само едното перо от този пладнешки грабеж. Другото перо са магистралите, санирането, градинките и други големи проекти.

Е, при това положение как ГЕРБ ще е бедна партия? Става ясно и защо Корнелия Нинова, единствена от всички партийни лидери, няма да ходи на почивка през август. Много просто. Понеже се чуди, откъде да намери пари за предстоящите местни избори. И в този ред на мисли, може би, досегашният кмет на Русе не се е отчитал  достатъчно редовно в центъра и затова е свален от кметската надпревара. Защото сега, когато Борисов ликвидира държавната субсидия, то и на ГЕРБ ще са нужни много пари. А запознати казват, че няма откъде другаде да ги вземат, освен от общините?

Но има и още една причина. Много медии писаха, че сегашният кмет на Русе е близък до прогонения с гръм и трясък от Борисов и изпаднал в немилост бивш втори партиец – Цветан Цветанов. Доколко това е истина – не е ясно. Ясно е само едно. Че Борисов е решен да прогони не само Цветанов, но и хората, които мълвата нарочва за негови протежета. А такива има много. Понеже, не друг, а точно Цветанов стягаше структурите по места. И ако Борисов се е решил на тотална чистка, то просто няма да останат читави гербери в редиците на Борисовата кохорта.

Ама нейсе. То и без туй, много „партийци“ напуснаха кораба на Борисов, понеже усетиха, че потъва. И дано потъне по-скоро, че да рахатясаме най-после и ние. А и нека сблъсъците на Борисов и Цветанов да продължат. Защото това е най-сигурната гаранция, че ГЕРБ скоро ще си отиде.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *