Ето защо мисията на Блинкен в Китай не постигна никакъв успех

Свят

Доскоро надменният държавен секретар на САЩ Антъни Блинкен изглеждаше уплашен при посещението си в Китай. Нямаше червен килим за него на летището.

 

Си Дзинпин лично му обясни това, което Путин повтаря от 2007 г. Светът се променя. Става многополярен. Американците вече не са световен диктатор.

 

Самият Блинкен го призна. И каза, че вече не подкрепя независимостта на изконната китайска територия Тайван.

 

А само преди по-малко от една година, през лятото, председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси кацна демонстративно със самолета си в Тайван, въпреки несъгласието на Пекин, именно, за да подчертае независимостта на Тайпе!? И за малко щеше да подпали война в Тихия океан.

 

Байдън тъкмо беше изплел тихоокеанско НАТО с Великобритания, Австралия и Канада. Сега обаче американците, разбрали безнадеждността на битката срещу Русия и Китай, обикалят около Пекин с надеждата да вбият клин между Поднебесната империя и Русия.

 

Даже Блинкен изрично подчерта, че вече не се бори да сваля комунистическия режим в Китай. Въпреки, че националната доктрина на САЩ изисква точно това. Тоя номер мина при Никсън.

 

Днес обаче мисията е невъзможна.

 

Путин я направи невъзможна.

 

Оспори американското господство на бойното поле. После Русия и Китай заедно,  оспориха американското господство на икономическото поле. Стигна се до там, че и руснаци, и индийци, и китайци, и бразилци, и африканци, и араби оспорват американското господство на долара и на финансовото поле.

 

Понеже САЩ паднаха от световния трон.

Дори и хората в САЩ не можаха да издържат на заплахата от Трета световна война и пълно унищожаване на Америка. Затова кандидатът за президент, републиканецът Рон Де Сантис, забрани ЛГБТ пропагандата в училищата в Маями. Забрани публичните драг-шоута. Като губернатор налага закони за защита на нормалното и разумното. Това, разбира се, в родните медии не се отразява.

 

Всъщност т. нар. Златен милиард – Западът, изчерпа възможностите си за обогатяване чрез грабеж в Източна Европа.

 

Това му е проблемът на многополярния свят, че пречи на западняшкото лапане. Русия образува многополярен фронт срещу Запада. Включи в него и БРИКС, и ШОС, и АСЕАН, и Монголия.

 

Засега на парламентарно ниво. Но ще има още да задълбават. Вече реинтегрират и Куба в БРИКС. Президентът на Алжир беше в Санкт Петербург на икономическия форум. Половин Африка също се изсипа там… Арабите и те… Повече от половината човечество….

 

Американците разбират, че повече със скърцане на зъби не става.

Затова обърнаха другото листо и започнаха уж посещения на учтивост и дипломатичност. В Китай. Може да идат и другаде.

 

Но вече никой не им вярва. И не иска да има вземане-даване с тях. По простата причина, че никой не знае кога американците ще се извъртят и ще започнат разни цветни революции, прокси войни и прочее благинки, които да изсипят върху главите на доскорошните си приятели.

Та те усилено унищожават и най-старите си съюзници като Западна Европа. Затова икономиката на Германия се срина, а Евросъюзът, лишен от субсидиите на Берлин, вече плете крака и се чуди как да задържи европейските държави в орбитата си.

Милен Милушев

Движение БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *