Ето защо Путин спря участието на Русия в договора за стратегическите ядрени оръжия!

Свят

В речта на Владимир Путин пред Федералното събрание на Русия прозвуча най-важното предупреждение на Кремъл. Достатъчно мощно и сериозно. 

 

Знаем, че Западът е пряко замесен в опитите на киевския режим да нанесе удари по нашите стратегически авиационни обекти, обясни Путин.
Целта на НАТО е да нанесе стратегическо поражение на Русия. Но не са си направили добре сметката и се получава  някакъв театър на абсурда. Западът хем воюва срещу нас, хем иска да инспектира нашите оръжия.

Затова Русия спира участието си в Договора за съкращаването на стратегическите настъпателни въоръжения. Самият Запад започна да зачерква наследството и от Ялта, и от Потсдам, да демонтира системите за сигурност и контрол на ядрените въоръжения“, добави президентът

Подчертавам, Русия не излиза от договора, а временно спира участието си!! – допълни Путин.

Какво е имал предвид руският лидер като спомена, че спира участието на Русия в договора за стратегическите ядрени оръжия?

Ами много просто. Русия ще модернизира още повече своята ядрена триада. Ще я направи такава, че не само да отговори на евентуален ядрен удар, но и да го предотврати. Да обезсили чуждите ядрени ракети още в силозите, ако започнат подготовка за излитане. Има начини да се направи това. Но е нужна модернизация на ядрената триада. А участието в договора беше спирачка за такова модернизиране.

Има и друго. Стратегическите ядрени оръжия са тези, които летят надалеч. И поразяват далечни страни. Като атлантическите страни, които както казва Китай, продължават да наливат масло в огъня. Продължават ескалацията на конфликта. Продължават да доставят все по-усъвършенствани оръжия.

И продължават да си играят със съдбата на света.

Дамоклевият меч на руската ядрена триада ще виси зловещо над главите на такива страни. Ако само си позволят да започнат подготовка за ядрен удар срещу Русия.

Но защо тогава Путин каза, че Русия няма първа да използва ядрено оръжие?

Много просто. Защото руският лидер винаги крие и други козове в ръката си. Руските военни експерти като Константин Сивков, например, отдавна предупреждават, че Русия няма нужда да използва ядрено оръжие, за да унищожи дадена държава.  Понеже има и неядрени методи, които унищожават със същата ефективност. Например една огромна вълна цунами. Или няколко огромни вълни цунами могат да унищожат всяка държава. Руската подводница „Белгород“, която има задача да направи това, и сега е на бойно дежурство някъде из океаните. Така че на Русия не е нужно да използва ядрено оръжие.

«Русия, предупреди Владимир Путин, ще отговори на всякакви предизвикателства. Защото истината е с нас! И победата ще бъде наша, завършва руският лидер.

Автор Иво Македонски

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *