Ето защо Радев трябваше да изпрати една снимка на Макрон!

България отблизо

За българската история, за съдбата на българската държава и нация е важен Християн, а не Зеленски и Украйна.

 

На 19 януари бе нанесен побой върху Християн Пендиков в Северна Македония. Този вандалски акт бе извършен заради българското самосъзнание на секретаря на организацията „Цар Борис III“ в Охрид.

 

Същевременно външният министър на Северна Македония Османи заяви, че „Всеки, който нарича македонците българи, няма да влиза в РСМ“.

 

В нормална държава каква реакция от българска страна би трябвало да има при тези факти? Най-бързата реакция би следвало да се получи в социалните мрежи и да се появи инициативата „Днес аз  съм Християн“. За голямо съжаление българите не можем да вдигнем глава от неистовото налагане на „Слава  на Украйна“.

Президентът Радев трябваше да изпрати снимката на пребития Християн на колегата си Макрон и да му каже, че в България има един нарицателен израз „Гаранция – Франция“. И ако Макрон не знае историята на този израз да му я каже. А тя е кратка и ясна.

 

След края на Първата Световна война Франция е силата, чиито войски са окупирали България. От Франция зависи съдбата на българските земи и най-вече на Добруджа. В периода до влизане в сила на Ньойския договор френските окупационни власти е трябвало да управляват Добруджа и в Ньой  да се реши съдбата на Добруджа. Но вместо това френските окупационни власти допускат и стимулират Румъния да формира местна власт в Добруджа. В Ньой практически Великите сили трябва да узаконят признаването на румънската власт в Добруджа. Та от тогава българите употребяват израза „Гаранция – Франция“.

 

Да не би да сме забравили, че Макрон гарантираше спазването на правата на българите в Северна Македония? За съжаление Радев не изпрати снимка на пребития Християн.

Политическата класа на България трябваше да отговори на Османи по следния начин –„Всяка държава, която допуска насилие над хора с българско самосъзнание, няма да получи българска подкрепа, за  да бъде приета в ЕС“. Уви и това не бе сторено!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *