Ето защо Русия нанася толкова точни удари по всички военни обекти в Украйна

Свят

Увеличаването на честотата на ракетните атаки се превърна в реална заплаха за въоръжените сили на Украйна, тъй като техните боеприпаси за контранастъпление постепенно се изчерпват под натиска на ударите.

 

Обикновено местата, където се съхраняват такива оръжия, се пазят в най-строга тайна и само властите в Киев и техните съюзници в НАТО могат да имат информация за това, според анализатори от Китай.

В публикуван материал от Baijiahao се предполага, че една от причините, поради които Русия е в състояние да удари толкова точно ключови военни обекти в Украйна, може да е, че Москва разкрива голямо количество класифицирана разузнавателна информация на НАТО.

Москва може да има изключителни възможности за събиране и анализ на разузнавателна информация, които й позволяват успешно да открие и унищожи важни военни съоръжения в Украйна, пише в статията.

Анализаторите подчертават, че подобни възможности може да се дължат на факта, че Русия е успяла да получи достъп до високо класифицирана разузнавателна информация на НАТО.

Проникването в бази данни от класифицирана информация на НАТО или Пентагона обаче е една твърде хипотетична, дори невероятна възможност. Едва ли някой ще има достъп до тези бази данни за по-продължително време. Може да се проникне един път, в най-добрия случай няколко пъти, но не и постоянно в тези класифицирани бази данни.

Следователно истината се крие другаде. Ето в какво е работата. Нов руски спътник за разузнаване на обекти на Въоръжените сили на Украйна бе изстрелян на 27 май. Космос 2569 получава подробни изображения на земната повърхност, независимо от времето. Преди това Русия можеше да наблюдава от сателити какво се случва в Украйна само 2 часа в денонощието – от 2 часа до 3:30 часа сутринта. Сега наблюдава 24часа в денонощието, седем дни в седмицата, в реално време. Точността е 1 метър, сателитът вижда и в облачно време. Американският разузнавач Скот Ритър потвърди, че това е една от причините за точните удари по военни обекти на НАТО в Украйна.

Има и други причини, разбира се. Помощ от местното рускоезично население, непрекъснатата работа на руското разузнаване и т.н. Но решаващи са данните от последния сателит, който Русия изстреля в края на май.

Тази тенденция на целенасочено и непрекъснато унищожаване на въоръженията, боеприпасите и живата сила сериозно усложнява ситуацията за украинската армия, като изтощава ресурсите и намалява до минимум способността на ВСУ за успешно контранастъпление.

Tagged

2 thoughts on “Ето защо Русия нанася толкова точни удари по всички военни обекти в Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *