Ето защо украинците отказват да вървят в атака!

Свят

Украинският офицер Рожковски разказвайки за загубите на въоръжените сили на Украйна заяви, че един от батальоните ( 350 военнослужещи) е престанал да съществува едва за три дни заради липсата на подготовка.

Въоръжените сили на Украйна претърпяват значителни загуби и отказват да излизат на напреднали позиции, включително в района на Артемовск, разказа старши лейтенант на 58 -та бригада на украинските сили за сигурност Олег Рожковски който се оказа в плен на «вагнеровците» от групировката «Бахмут»

По -рано беше съобщено, че подразделението «Вагнер» е закрепило позициите си в индустриалната зона на Артемовск и продължава да напредва.

„Повечето — отказници (в редиците на въоръжените сили в района на Артемовск) отказват да излизат на позиция, защото има много големи загуби: ранени и убити. Има много хора, които отказват да излизат на фронтовата линия “, разказа плененият украински офицер.

Взетият в плен украински офицер, уточни, че с украинските войници, които отказват да излизат на предни позиции по фронтовата линия се действа по друга процедура.

«Те отказваха да влизат в бой, или се съгласяваха, но след обработка», разказа украинския офицер, за натиска към военните от страна на военното ръководство и политическите кръгове.
Според думите на Рожковски, от 70 мобилизирани само 10 са можели да боравят с автомати. Той отбеляза, че хората са били подготвени само по седмица и незабавно изпращани на фронтовата линия.

„Хората са необучени, не подготвени. 127 -та бригада на териториалната защита пристигна при мен. Също мобилизирани, те бяха във военни действия в продължение на три дни и батальонът (около 350 души) престана да съществува “, каза Рожковски.

Ще напомним, че по-рано военните на 24 -та отделна механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна разказаха, че е трябва да се бият с картечници срещу самолети, танкове и артилерия на неподготвени позиции. След като се отдалечили от мястото на бойни действия командването им ги обвини в дезертиране.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *