Ето какви неприятни изненади е приготвила Русия за Киев!

Свят

Инженерните укрепления на руските войски ще се окажат много неприятно изпитание за въоръжените сили на Украйна, пише американският журналист Робърт Фарли в материал за 19Fortyfive.

В статията експертът посочва, че за няколкомесечни военни действия Руската федерация е подготвила добре собствените си отбранителни линии. И не само тях, но и настъпателните линии.

Украинската армия ще трябва да премине сериозно изпитание. Въпреки че Киев получава помощ от съюзници в Европа и САЩ, които са създали материално-техническа база, за украинското командване не е лесно да подготви и интегрира военни системи от Запада в нещо единно.

Защитата на руските въоръжени сили от друга страна, изглежда страхотна – тя е тази, която ще трябва да ограничи контраофанзивата на врага.

Но не е само това. Москва е подготвила добре и настъплението си. Тя ще вкара в боя нови танкове и други модерни оръжия, които досега не са били използвани. А това ще доведе до увеличаване мощта на руската атака, което ще е почти непреодолим проблем за ВСУ.

В същото време на хоризонта се задава нов проблем за Киев: Китай може да предостави на Русия своите оръжия.

Не е известно дали Пекин ще се уплаши от предупреждението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Подкрепата на КНР би подобрила значително позициите на въоръжените сили на Руската федерация.

„По подобен начин Русия може да насърчи сътрудничеството с Иран, Северна Корея и Беларус, които предлагат географски възможности и материална подкрепа“, се казва още в статията.

В атака срещу Киев ще участват пленени войници от въоръжените сили на Украйна, пише изданието Подмосковье сегодня. 

ДНР вече е обучила батальон на името на Богдан Хмелницки, който се състои от по-рано пленени независими военни, пишат медиите.
Такава информация е споделил с обществеността един от ръководителите на звеното Андрей Тищенко в он-лайн изданието.

Военните от Донецк обясниха, че в един момент киевският режим всъщност „изостави народа си“, отказвайки да го защити, което ясно се вижда от общата мобилизация – в Украйна отдавна започна истинско залавяне на мъже с последващо изпращане на фронта.

След като се предадоха в руски плен, много от тях щастливо преминаха на страната на Москва, отбелязва пък телевизионният канал 360.

Съобщава се, че сега в батальона има около 70 души, 95% от тях са добри независими бойци с отличен боен опит. В близко бъдеще украинците ще получат руско гражданство, ще подпишат договор за служба и ще отидат да се бият срещу режима в Киев .

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *