Ето какво реши Коалиционния съвет! Четирима министри си отиват, един си сменя мястото

България отблизо

Партньорите от ГЕРБ и Обединени патриоти се събраха тази сутрин, за да обсъдят колко и кои министри ще се разделят с постовете си, след като среща имаха и в сряда.

В навечерието на съвет се заговори, че ще бъдат сменени поне 6-ма министри, но Борисов да остане като премиер начело на кабинета.

Сред министрите, които ще напуснат са такива, чиито имена са били замесени в скандали или по някакъв начин са били дискредитирани. Така в общественото пространство ,освен имената на Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов, се завъртяха и тези на Данаил Кирилов, Боил Банов и на Николина Ангелкова.

Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. В здравното министерство влиза Костадин Ангелов. Вътрешното министерство поема Христо Терзийски, Марияна Николова поема министерството на туризма, а Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *