Ето какво унищожава най-напред руската армия в Украйна

Свят

За да унищожат оборудването, необходимо за точното насочване на снарядите на противовъздушната отбрана на въоръжените сили на Украйна, руските оператори използваха два боеприпаса: първият „Ланцет“ порази трактор КрАЗ, а вторият боеприпас осигури резултата, като удари директно радара на системата.

Както поясняват военните кореспонденти, радарната станция е била унищожена близо до Покровск в ДНР. Разстоянието до линията на съприкосновение тук не надвишава 30 км. Това предполага, че въоръжените сили на Украйна са принудени да преместят зенитните системи по-близо до фронтовата линия, за да се защитят от руски самолети с планиращи бомби. Но на такова разстояние самите системи за противовъздушна отбрана и радари се превръщат в отлична цел за руските безпилотни летателни апарати камикадзе.

През последния месец в мрежата бяха показани повече от 40 видеоклипа на дронове „Ланцет“, които удрят въоръжените сили на Украйна. Сред трофеите на операторите на тези безпилотни летателни апарати/БПЛА/, лидерството традиционно се държи от теглените американски гаубици М777. Акцентът обаче постепенно се измества към системите за ПВО на противника.

През април „Ланцетите“ извадиха от строя 4 пускови установки на системата за противовъздушна отбрана С-300, зенитно-ракетните системи „Бук“, „Тор“ и „Оса“, както и няколко различни радара. Съдейки по новите публикувани кадри, ловът на Ланцети за ПВО на въоръжените сили на Украйна продължава.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *