Ето как можем бързо и лесно да ликвидираме космическите цени на ток, вода и парно! Трябва само едно простичко нещо!!

България отблизо

Моделът на Борисов и ГЕРБ в енергетиката ни докара непрекъснато увеличаване – по два пъти в годината – на цените на ток, вода и парно. А след като герберското управление  изхвърли енергетиката на така наречения „свободен пазар“, тези цени са на път да станат космически за обикновените хора.

Има ли спасение от този убийствен капан?!

Има, разбира се. И пътят е пределно ясен и прост.

Припомняме, че единствено Корнелия Нинова не спира да повтаря, че здравето на нацията не е стока и болниците не трябва да бъдат търговски дружества. Нещо повече. Тя заяви съвсем наскоро, че ток, вода и парно също не са стока. Те са елемент от НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.

С други думи, държавата произвежда ток, вода и парно, не за да ги продава и да ги хвърля на „свободния пазар, аз с една съвсем друга цел. Държавата прави това, за да осигури нормален и спокоен живот на българските граждани. И то не само на поносими, а и на ниски цени. Защото хората вече не могат да понесат никакви други цени, освен ниските.

Да не говорим, че с увеличението на ток, вода и парно се увеличават и всички други стоки. Свидетели сме на огромен скок, дори на ураган от космически цени на всичко. Въпреки голямата реколта на слънчоглед, олиото скочи неимоверно и сега малко хора могат да си го купят. А то е продукт от първа необходимост. А цените на хляб, сирене, месо, зеленчуци?!

Докога така?! Докато унищожим хората в България ли?!

Значи трябва всички „експерти“ да разберат, че ток, вода и парно, също както здравето на нацията, не са стока. Точно обратното. Държавата трябва да осигури ток, вода и парно, както и здравно обслужване на населението на цени, които могат да си позволят всички български граждани. Значи на ниски цени.

Тоест, депутатите бяха прави да гласуват замразяване на тези космически цени. Дори трябва да отидат и по-нататък. И да гласуват намаляване на тези цени.

Ама това не можело да стане, вият така наречените експерти. Може да стане. И още как! Само трябва да променим модела на Борисов в енергетиката. Тоест, вместо да изнасяме евтиния ток от АЕЦ „Козлодуй“ в чужбина, а скъпия ток да продаваме на бедните хора в България, трябва да направим точно обратното. Да продаваме навън скъпия ток, а тук да остане евтиния.

После, трябва да се премахнат така наречените „борси“, на които хищни търговци увеличават цените до безобразие. По простата причина, че ток, вода и парно не са стоки. И не могат да се търгуват.

Те трябва да осигурят нормален живот на хората.

Да не говорим, че ако Борисов беше построил АЕЦ „Белене“ сега нямаше да говорим за космически цени в България. И дори щяхме да печелим от износ на ток. И държавата щеше да има пари за много неща.

Значи трябва да се направи нещо много просто. Да се ликвидира модела на Борисов в енергетиката.

За да има хора в България. И те да живеят спокойно и достойно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *