Ето как руската армия продължава да спира контранастъплението на ВСУ

Свят

Руските въоръжени сили атакуваха с помощта на крилати ракети, големи запаси от западни оръжия, прехвърлени на украинската армия. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Според предоставената информация през нощта на 18 май са атакувани оръжейни складове на НАТО, пишат чуждестранни агенции. Атакувани са и резервите на Въоръжените сили на Украйна, поразени са всички обекти.

Не се уточнява в какви конкретни направления са нанесени посочените удари по складовете на украинските сили. Руското министерство на отбраната също подчерта, че благодарение на високоточните оръжия е било възможно да се спре придвижването на резервите на въоръжените сили на Украйна към фронтовата линия.

В Одеса са регистрирани няколко взрива в складове с дизелово гориво и железопътен мост. Идват съобщения и за мощни удари по „полската“ линия за доставки на оръжия и боеприпаси за ВСУ. Както е известно, тази линия се намира в Западна Украйна, включително Хмелницки, Тернопол и Виница, където се намират складове с бойни комплекти западно оръжие.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *