Задържаха брат на протестър за голям грях! Вижте какви ги е вършил и кой закон е нарушил

България отблизо
СДВР удари поредно дъно. Столичната полиция се видя принудена да даде брифинг за задържан мъж, който варил ракия в трафопост, намиращ се в жк. „Обеля“.

 При проверката е установено едно лице в обекта. Първоначално той се е заключил в обекта.

После лицето е отворило само, не е имало разбиване. Вътре са установили казан за ракия, предаден е доброволно чрез протокол. Не е имало други лица, негови близки или роднини и не са извършвани други претърсвания“. Това съобщиха на брифига. От СДВР уточниха, че мъжът се казва Кирил.

За него по-рано стана ясно, че е на 38 години. От полицията поясниха, че той е брат на Тихомир Василев от движението на Мая Манолова „Изправи се.БГ“.

Към Тихомир не са извършвани никакви полицейски проверки. Полицаите организирали акцията по сигнал за контрабанда на акцизни стоки, /разбирай ракия/.

Б.р.

Предупреждаваме цялата рода на всички протестиращи да внимава, да не стъпва и крачка встрани, да се прибира в 20 часа, да не говори високо, да не пука децата си безнадзорно да играят на стражари и апаши /игра опасна/, да не пускат силно музика, да ходят на пръсти вкъщи, за да не дразнят съседите, да казват „добър ден“ не всеки, да не карат кола, защото вече са в системата и ще направят нарушение, а дори да направят, пак ще ги глобят, пък някои и опандизят.

В каква държава живеем всъщност?

Вярно, че да вариш ракия в трафопост е нарушение на закона, но не е за арест, а за глоба!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *