Заформи се голям сблъсък между ГЕРБ, ПП и БСП! И стана страшно!

България отблизо

Гръмна голям двубой още в първите дни на предизборната кампания. Екатерина Захариева от ГЕРБ, Венеция Ангова от „Продължаваме промяната“ и Ирена Анастасова от БСП се счепкаха пред Мария Цънцарова.

Благодаря на bTV, че ме повишиха в министър Троен, в първия кабинет съм била зам.-министър, така че оправете си шапката. Така Екатерина Захариева от ГЕРБ се обърна към Мария Цънцарова, секунди, преди да започне дебатът ѝ с Венеция Ангова от ПП и Ирена Анастасова от БСП.

Трите дами спореха за това кой и как е допринесъл за кризите и как да се излезе от тях.

Захариева отбеляза, че инфлацията е официално над 17%, но на храните в магазините е над 40%, а хората я усещат по джоба си. От своя страна впечатление направи, че Ангова рецитира опорките на ПП, които както БЛИЦ писа изтекоха в онлайн пространството, все едно ги чете от учебник.

Ето опорките на „Продължаваме промяната“.

Тя повтори тезата, че сега е битката между „миналото и бъдещето, между промяната и непромяната“, а също така преписа на ПП повишаването на пенсиите, за което заслуга има де факто БСП, а накрая завърши със слогана, че е трябва да си довършат работата.

Същото се случи и по геополитическите теми. Тя заговори за „националния интерес“ и не пожела да отговори на въпрос за Газпром и отношенията с Русия.

Дамите се изпокараха заради назначенията в администрацията. Захариева изтъкна, че само за 8 месеца са назначени 5000 нови човека. „Администрацията трябва да е от професионалисти, а не от хора, които да са лоялни“, каза тя.

Източник Блиц

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *