Захариева към Макрон: НАТО не е в мозъчна смърт! Ние сме в НАТО!

България отблизо

Външният министър Екатерина Захариева не смята, че НАТО е в мозъчна смърт, информира БНР.

Захариева направи коментара в Брюксел, където участва на срещата на министрите на външните работи на страните членки на Алианса.

„Не считам, че НАТО е в мозъчна смърт. Ако беше в такава, нямаше да сме тук! Това не означава, че нямаме някои различия, но считам, че много повече са нещата, които ни обединяват. Важното послание е да бъдем обединени. Това е моето желание поне“, коментира Захариева преди началото на заседанието.

На срещата ще бъде обсъден и въпросът за финансовия принос на държавите към организацията.

„България тази година стига 3% от Брутния си вътрешен продукт за отбрана. Изпълняваме си планът за увеличаване на средствата за отбрана до 2024 година, както сме поели ангажимент. Всъщност почти всички съюзници го правят. Тази година ще има почти 100 милиона повече пари за отбрана от всичките съюзници„, коментира Захариева.

Сигурността на Европа е пряко свързана с НАТО и САЩ, и това никой не отрича. Надявам се в края на срещата да успеем да излезем единни, както и досега сме успявали да бъдем, каза вицепремиерът, цитиран от БТА.

В началото на месеца френският лидер Еманюел Макрон разбуни духовете с коментара си, че НАТО е в мозъчна смърт, а Европа е на ръба на пропастта./Източник news.bg/

Нека попитаме Екатерина Захариева къде се слага между големите? Всичката Мара втасала, затова сега оправя проблемите между Франция, САЩ, Германия и т.н.?! Защо не извиси глас, когато трябва да защити българския интерес, а защитава само интересите на САЩ?! Тя да не би да иска да стане външен министър на САЩ, че така яростно защитава Вашингтон, който е основен играч в НАТО?!

Но такива са Борисовите министри. Те, също като Борисов, когато трябва да защитават българския интерес, ги няма никакви. Но когато трябва да се подмажат на САЩ – ги търсете на първа линия.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *