Захарова отговори на Байдън: Помпането на държавите с оръжия не е „умна инвестиция“

Свят

Коментарът на американския президент Джо Байдън, в който той нарече помпането с оръжия на Украйна и Израел „инвестиция“, показва, че Вашингтон се възползва от марионетните войни, а не се бори за идеи, заяви говорителка на руското външно министерство, предаде Ройтерс.

Вчера Байдън заяви, че подпомагането с оръжия на двамата съюзници на САЩ е „умна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност и за поколенията“, като се опита да събере подкрепа за нови пакети военна помощ.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че коментарите на Байдън издават циничен подход, информира БТА.

„Преди наричаха това „борба за свобода и демокрация“,“ каза тя. „Сега се оказва, че това са просто изчисления. Това винаги е било така, те просто заблуждават света, използвайки ценности, които Вашингтон никога не е защитавал.“

„Нищо лично, просто бизнес“, каза тя, използвайки коментар, станал известен във филма „Кръстникът“, за да обобщи това, което според нея е истинската позиция на САЩ по отношение на конфликтите в чужбина.

„Войните традиционно са „умни инвестиции“ за САЩ, тъй като те не се провеждат на американска земя, и затова те не се интересуват от разходите, които поемат другите“, каза Захарова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *