Защо Британия иска да избяга от ЕС? Зловещи факти!

Свят

Неистовата решимост на Лондон да се махне на всяка цена от Евросъюза е нещо, което наистина учудва много от наблюдателите на геополитическия процес.

Лондонският фарс, наречен Брекзит започна да придобива все по-драматични обрати. Тереза Мей изчезна от политическата сцена, понеже се оказа неспособна да преодолее съпротивата на парламента. И на нейно място цъфна Борис Джонсън, който доказа, че е готов да си счупи главата, да разпертушини цяла Англия, но да разкъса паяжината на германо-френския проект ЕС. По-интересното е, че не толкова народът, колкото елитът на Британия прави всичко възможно да избяга от Евросъюза. Битката им в момента не е дали да напуснат ЕС, а дали ще го напуснат със или без сделка. Понеже лондонските босове искат хем да са извън ЕС, хем да се ползват от благинките на „отворения либерален“ пазар, който унищожава икономиките на европейските държави, но обогатява Германия, Англия и Франция.

Дори английската кралица, този най-консервативен институт  света, се намеси, за да ликвидира английския парламент, но да осъществи излизането на Британия от ЕС на всяка цена. Със или без сделка. А такова нещо не се прави случайно.

Защо обаче се сбиха Лондон и Брюксел? Като се има предвид, че от едната и от другата страна на Ла Манша са стари капиталистически държави, а техният днешен елит е пропит от стремежите на либералния глобализъм да завладее света и напълно да го подчини на своята воля. Това, че Англия от една страна, и Франция и Германия от друга, са исторически врагове не е отговор на въпроса. По простата причина, че германо-френско-английският елит сега има обща цел – налагане на либералния капитализъм, който е много изгоден за тях, понеже им дава възможност да изсмучат ресурсите на другите държави, да ги ликвидират като съперници, и да господстват над света.

Но, изведнъж нещо се обърка. И либералните елити на тези три държави влязоха в смъртоносна схватка. Някои ще кажат, че причината е САЩ. Те искат да разрушат ЕС, понеже им е по-лесно да оказват натиск на отделните държави, отколкото на този трудноуправляем мастодонт ЕС. И за такова гледище има известно потвърждение. Тръмп взе под крилото си Великобритания, готви всеобхватно търговско споразумение с нея и дори каза, че я обича, заради волята й да напусне Брюксел. Само че желанията на САЩ и Тръмп никога не са били особено меродавни за Лондонското Сити, в което е съсредоточена голяма част от властта над света. Следователно има някаква друга причина за изключителното твърдоглавие на английския либерален елит.

И тази причина се крие в метаморфозите или по-точно в зловещите промени, които очакват Евросъюза в най-близко бъдеще. Само преди няколко месеца бяхме свидетели на напъните на Макрон и либералния брюкселски елит да заблуждават европейските народи, че ЕС трябвало да стане друг, за да можел по бързо да реагира на предизвикателствата.

И какъв друг трябва да е този друг ЕС? Ами много просто.

Новият ЕС трябва да стане ни повече, ни по-малко Европейски съединени щати. Това означава да се ликвидират националните държави, да изчезне в небитието техния суверенитет и традиции. А на тяхно място да се появят някакви неустановени територии с подуправители, назначавани от Брюксел. Затова се заговори за  „европейско единство“, за „обща външна политика“, затова назначиха за шеф  на Европейската комисия бившия военен министър на Германия Урсула фон дер Лайен. Затова започнаха приказките за някаква обща „европейска“ армия, която уж щяла да пази ЕС. От кого ще го пази не е ясно. На всичко отгоре, тази армия дублира НАТО. Затова Щатите беснеят.

А истината е, че тази армия не е необходима на народите. Тя е необходима на брюкселския елит, който се готви да оглозга докрай страните-членки на ЕС. Да ги превърне в бунища, пълни с мигранти. И очаква съпротивата на европейците. Затова му трябва армия да го пази от гнева на европейските народи. И от зверщините на джихадистите, които продължават да нахлуват на Стария континент.

Затова британците не искат да са в ЕС. Те си искат своята държава. Искат си суверенитета. Искат да се развиват самостоятелно. И най-вече не искат Брюксел да командва унищожението на Англия.

А ние не си ли искаме нашата 1300 годишна държава?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *