Защо ЕК притиска непрекъснато Цацаров?! И защо оставя правителството на Борисов под строго наблюдение?!!

България отблизо
Първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс обсъди в Брюксел, с главния прокурор Сотир Цацаров, скандала с апартаментите на властта в България.
Това е  част от разговор за изпълнение препоръките на Комисията по Механизма за сътрудничество и проверка.

От думите на Тимерманс става ясно, че поне според него, наблюдението от Брюксел ще продължи още дълго време „Все още има да се свърши много работа. Но българските власти са се заели с нея. Дали виждаме проблеми? Тъкмо обсъждахме въпроса с апартаментите. Значи – да, има проблеми. Но има официални представители, които се разследват. Хора, които са подали оставки от високи длъжности. Разбира се, има основание да следим случая отблизо. Но важното е, че сме в конструктивни дебати с българските власти за прилагането на препоръките на Комисията в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. До какъв резултат ще доведе това – ще видим през следващите месеци и години“, каза заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Припомняме, след журналистическите разкрития, че няколко политици у нас са купували луксозни имоти на цени в пъти под пазарните, прокуратурата разпореди на т. нар. „антикорупционна“ комисия КПКОНПИ да провери лицата, за които бяха оповестени фактите и започна и своя проверка. Все още обаче няма нито един обвинен политик и нито едно заведено дело за ощетяване на държавата в особено големи размери. Сещате ли се защо? Много ясно. Защото Цацаров, по всичко изглежда, е твърде близък с шефа на ГЕРБ.  И така ще продължава, докато Борисов е премиер, а Цацаров му е главен прокурор.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *