За пръв път: Проф. Витанов разкри жестоката истина за войната в Украйна!

Свят

За пръв път математикът проф. Николай Витанов разкри в прав текст жестоката истина за войната в Украйна. Макар че и досега той я разкриваше малко по малко, но иносказателно, непряко и без явно назоваване на нещата.

Сега за войната.

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на чувства. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук – технически анализ на това, което става по фронтовете на войната. Гледна точка тук – тази на Бисмарк. Иначе казано – националният интерес.

Така. Сега по същество.

2. Особени промени няма. Основните битки до края на седмицата се очакваше да са покрай Святогорск и Северодонецк. Тоест в северната част на Донбас. Там бяха.

Руската офанзива в Донбас продължава. Опитите на украинците да я спрат засега се неуспешни.

Очакванията бяха руснаците да овладеят Северодонецк без индустриалната зона, а украинците да отбраняват Лисичанск.

Това и стана. Имаше опит за контраатака на украинците в Северодонецк. Четох радостните възгласи на някои хора тук. Оставете леенето на чувства. Тези украински момчета бяха пратени на смърт заради PR-акция. Много по-полезни щяха да бъдат при отбраната на Лисичанск.

Сега контраатаката на украинците е спряна, а те са заседнали в индустриалната зона на Северодонецк без път назад. Гледайте. Дано да се измъкнат, но ако почнете да гледате кадри как ги избиват, трябва да знаете, че курбан така не се прави, освен ако нямаш войниците си за пушечно месо.

Украинските контраофанзиви.

Покрай Харков нищо няма да направят. Тая контраофанзива умря, украинските части полека са изтласквани обратно към града. Писах ви – логистически Харков е в обхвата на руската армия след края на битката за Краматорската дъга.

Одеса не е. Там първо трябва да бъде превзет Николаев. За което трябва 3 седмици логистична подготовка. За Харков логистиката на руснаците от север е готова и от юг ще е готова, ако успеят да превземат Словянск и Краматорск. Препятствието пред тях е, че тежките оръжия трябва да бъдат прехвърлени през река Северски Донец както при Словянск, така и при Северодонецк, за да се атакува ефективно Лисичанск. Това не е лесна работа. Няма да стане и бързо.

Контраофанзива покрай Херсон – и това умря. Не мога да разбера какво толкава се възлагат надежди на западното оръжие. То е силно недостатъчно. Прочутите далекобойни системи за залпов огън са 4 , словом – четири броя. Модерните американски безпилотници – и там ще бъдат доставени 4, словом четири броя.

Докъде ще стигне това? Доникъде. То се и вижда. Западът си е направил сметката – отслабване на Русия чрез украинско пушечно месо без да се влиза в сериозна конфронтация с неяТова е жестоката истина. Която трябва да гледаме в очите и да си правим изводите.

3. Пропагандната война. Тук – без изменения. Във воюващите страни ситуацията е стабилна – народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата. Този сценарий не се очаква да се промени докато вървят боевете в Донбас. Промени ще има ако паднат Словянск и Краматорск.

Тоест в близкия месец не се очакват промени по пропагандните фронтове.

У нас – каквото си беше, това и си е стабилен е сценарий на провалена проукраинска пропаганда. Атракторът все повече се набива в неподвижната точка на неефективността. Това се и очакваше, поне тук, при тези анализи. Затова давах съвети и ето 24 дни ви цитирам ОНЯ ЧОВЕК. Някои се сетиха кой е, но други не. Чакайте да ви подскажа. Ето още цитати от него

Съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитати от ОНЯ ЧОВЕК, ден 24-ти, не е Бисмарк)

…Същността на пропагандата се състои в привличането на хората към една идея толкова искрено, толкова жизнено, че в крайна сметка те напълно се поддават на нея и никога не могат да избягат от нея. ….

… Една лъжа, изречена веднъж, остава лъжа, но лъжа, изречена хиляда пъти, се превръща в истината…

Кратък коментар – познавай себе си, познавай и противника и няма да загубиш и в 100 битки. Демонстрирах ви как 3 седмици и половина юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене така и не загряха, кого им цитирам. Крякат, врякат, а не могат да разпознаят суперврага. И как ще се борят срещу него, като не го познават?

Да погледнем обаче по същество първия цитат. Постигната ли бе същността на проукраинската пропаганда в България – не. Затова резултатите са такива. какво да пиша повече – писах, писах думата аматьорщина, толкова много ви я писах, че ми писна.

Сега вторият цитат. Ще се съгласите с мен да въведа категорията суперюрдек и суперрецензент от Ганковото кафене за тези, които още не могат да се сетят, кой е ОНЯ ЧОВЕК след този му цитат. направо не мога да повярвам – три седмици и половина, мислете си само какво е интелектуалното равнище на част от българското общество – и това са хора с претенции, крякащи нависоко и позволяващи си да оценяват другите. Пълен боклук, както виждате. Но стига за това.

И накрая за днес – още един цитат

….Хрътките следват тези, които ги хранят…

Ото фон Бисмарк. Силно мразен от юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене. Цитатът показва защо. Когато храненикът мрази Бисмарк, този, който го храни, има причина да мрази Бисмарк.

Оттук и съветът към тези, които хранят – Внимавайте какво храните в България. Помияри много. Хрътките са малко.

Добре, стига за днес. Предстои да видим какво ще има да става. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

2 thoughts on “За пръв път: Проф. Витанов разкри жестоката истина за войната в Украйна!

  1. Витанов е като врачките : “ има един човек тъмнокос и висок, който ти мисли лошото“ . 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *