Зеленски клекна! Моли Путин за преговори! Но вече е прекалено късно!

Свят

Украйна е готова да преговаря с Русия за неутрален статут, но Киев от своя страна иска гаранции за сигурност. Това се съобщава в изявление на съветника на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк.

„Украйна винаги е искала и е оставяла място за преговори. Включително и сега – когато Русия започна пълномащабна инвазия“, уточни ръководителят на кабинета на президента Владимир Зеленски, като подчерта, че „военните действия трябва да бъдат прекратени“.

Припомняме, че  съвсем наскоро и самия Зеленски започна жалостиво да моли Путин за разговори, като му обещаваше, че Украйна ще стане неутрална страна. И заплака за нежеланието на европейските страни да подкрепят Киев.

Само че за тези молби и за тези обещания е вече много късно. Руският президент цели десет години призоваваше украинското ръководство да спре геноцида над рускоезичното население в Донбас и други градове на Украйна, но никой не искаше да го чуе.

Точно обратното. Арогантността на сегашния и бившия президенти на Украйна нямаше граница. Само защото вярваха, че САЩ ще ги защити. Но да се криеш зад гърба на САЩ е много несигурна работа. Понеже Щатите нямат приятели. Имат само интереси.

И Зеленски, заедно с другите, изведнъж изпадна от сферата на американските интереси. Защото се намеси Русия. А където Кремъл тръгне с военна сила, там Вашингтонците не смеят да се месят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *