Зловещо: Министър на здравеопазването нарече хората над 65 години „трупове“!

Свят

Министърът на здравеопазването на Украйна Иля Йемец заяви, че в условията на коронавирусната пандемия, държавата и бизнесът трябва да харчат пари за лечение и поддръжка на хора под 65 години, а не за „трупове“.

В интервю за украинския телевизионен канал „112.ua“ министърът призова бизнеса да участва в закупуването на медицинско оборудване и лекарства, а също така сравни хората над 65 години с „трупове“.

„Украинците са застаряваща нация – знаем статистиката, колко хора имаме над 65 години.  Казвам, че когато финансистите започнат да пресмятат онези граждани, които все още са останали в държавата, аз не се шегувам и не плаша, тези които са живи. Винаги казвам: изчислете колко пари трябва да отделим  за работоспособните хора, а не за труповете“, каза Йемец.

Толкова за Майдана, който в Украйна наричат „революция на достойнството“. Само че тези, които унищожават бащите и майките си нямат достойнство. Нямат съвест и чест. В крайна сметка нямат човещина.

По-рано, Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков заяви, че украинците може да привършат само след месец парите си за храна, заради избухналата пандемия от коронавируса./Източник „Взгляд.ру“/

Tagged

2 thoughts on “Зловещо: Министър на здравеопазването нарече хората над 65 години „трупове“!

  1. Да, но пък принципа в България е : НЯМАШ ЛИ ПАРИЧКИ ИМА СВЕЩИЧКИ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *