ЗМИЙСКИЯТ капан на Тел Авив! И ГРОМЯЩИЯТ отговор на Владимир Путин! Вижте ТУК!

Свят

Въпреки увъртанията и хитрините, Израел, без да иска, призна за своето участие в трагичната гибел на самолета Ил-20 от състава на руските Въздушно-космически сили.

Но, по стар навик, се помъчи да хвърли вината върху Дамаск, Иран и ливанското движение „Хизбула“. Фактите обаче сочат нещо съвсем друго. Враждебните, безотговорни и провокационни действия на израелските изтребители, са в основата на крушението на руския Ил-20. Израел отрича. Но ето какви са фактите!

Най-напред ще припомним, че израелските F-16 атакуваха района на Латакия, където се намира и руската авиобаза „Хмеймим“. Тел Авив знае, че няма работа там. Но неговото нахалство е безгранично. И след като почти година нанасяше удари из цяла Сирия, той започна бомбардировки точно около руската военна база „Хмеймим“. Въпреки непрекъснатите предупреждения на руското министерство на отбраната, че безразборните израелски атаки са пълни с опасности за военната групировка на Русия.

Тези предупреждения обаче, не направиха никакво впечатление на израелската военщина, която продължи атаките срещу суверенната територия на Сирия. И оправдаваше бомбените си удари с измислени и направо смешни предлози. Този път Тел Авив заяви, че нападнал обекти в околностите на Латакия, защото там сирийците произвеждали „точни и смъртоносни оръжия“.

Ами тогава нека попитаме, Израел не произвежда ли на своя територия „смъртоносни оръжия“? Произвежда, разбира се. Но по логиката на Тел Авив, те могат да произвеждат, каквото си искат на своя територия. А виж, Сирия не може да произвежда нищо, въпреки, че и тя го прави на своя територия. По-голям цинизъм от това едва ли сме чували някога.

Нещо повече. Факт първи е, че израелските F-16 атакуват в близост до руската авиобаза „Хмеймим“. И освен това, те започват бомбардировките точно по времето, когато към авиобазата захожда за кацане руския Ил-20. Това е факт втори. Който не може да се нарече по друг начин освен нахално и умишлено създаване на условия за ликвидиране на руския самолет.

На всичко отгоре, след като вкарват руския Ил-20 в този „змийски капан“, както го нарича заслужилият военен летец първи клас, генерал-майор Владимир Попов, цитиран от politpuzzle.ru, израелските F-16 изстрелват управляеми авиобомби по сирийски военни обекти и…се скриват зад захождащия за кацане руски самолет.

От това по-умишлено поставяне на Ил-20, на пътя на ракетите на сирийската противовъздушна отбрана, няма накъде. Затова Владимир Путин заяви, че атаките на военно-въздушните сили на Израел, първо нарушават суверенитета на сирийската държава. И второ, тези безотговорни бомбардировки открито пренебрегват руско-израелските договорености за предотвратяване на опасни инциденти.

По този начин Владимир Путин казва две неща на Тел Авив. Най-напред той категорично им показва, че израелската военщина няма работа в Сирия. Тя е суверенна държава и никой няма право да прекрачва нейните граници. Да не говорим за атаки, крилати ракети и бомбардировки срещу суверенната сирийска територия.

После, руският президент казва на ръководството в Тел Авив, че да предупреждаваш за предстояща атака само една минута преди това, е грубо нарушение на всякакви договорености. Нещо повече. Това е умишлено нарушаване на договореностите с Русия. Което даде основание на Владимир Путин да заяви, че думите на Сергей Шойгу са напълно съгласувани с него. А Шойгу в прав текст каза, че счита действията на Израел за умишлени и враждебни. И възлага цялата вина за гибелта на 15-те руски военни, върху израелската страна.

Руският президент каза и нещо друго, на което пресата не обърна особено внимание. Той заяви дипломатично, но твърдо, че ще бъдат предприети безпрецедентни мерки за защита на руския военен контингент в Сирия. И за тези мерки ще разберат всички.

Това на практика означава, че в Сирия ще се появят новите зенитно-ракетни комплекси Бастион и С-400, които напълно ще закрият небето над Сирия за всякакви самолети и бомбардировки. И дори израелците да изстрелват своите ракети, без да нарушават границите на Сирия, тези ракети ще бъдат напълни унищожавани. Заедно с онези, които ги изстрелват.

Това успя да постигне със своите „хитрини“ Тел Авив. Превърна Сирия в забранена за себе си територия. Защото не можа да разбере простата истина, че колкото повече пренавива пружината на конфронтацията, толкова по-силно, тя удря по самия него.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ЗМИЙСКИЯТ капан на Тел Авив! И ГРОМЯЩИЯТ отговор на Владимир Путин! Вижте ТУК!

  1. Правилно Браво, големи наглвци са тия с арабите 100 пъти по лесно може да се разбере човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *