Зрее голям скандал между ПП и ДБ: Депутати на Иванов разкриха как Петков и Рашков ги прекарали

България отблизо

Ръководството на „Продължаваме промяната“ (ПП) е започнало да изолира лидерите от „Демократична България“ (ДБ) при започналите кадрови смени в министерствата. Това признаха депутати на ДБ, цитирани от „Труд“.

В рамките на броени часове предложения за МВР, които са били одобрени от лидера на ДСБ Атанас Атанасов, са били подменени с „по-подходящите“ на Бойко Рашков.

 

„Всичко се случва в последния момент, обсъжда се конкретно име, което след това е заменено от Кирил Петков с друго, пита се ГЕРБ и набързо се пише предложението за назначение до Николай Денков“, разказаха от ДБ.

Депутатите на Христо Иванов и Атанас Атанасов подозират ръководството на ПП в задкулисни игри с ГЕРБ и дори директни договорки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ПП пренебрегнали предложения на Атанас Атанасов за сектор „Сигурност“ с аргумента, че и предложенията на Бойко Рашков за кадровите смени са професионални.

В суматохата след освобождаването на всички зам.-министри от Гълъб Донев, хората на Кирил Петков и Асен Василев бързо внесли биографии на свои за овакантените постове.

От ДБ дадоха пример със зам.-министъра на МВР Стоян Темелков, който буквално заместил на първото заседание на правителството МВР-министъра Калин Стоянов, който пък по това време трябвало да бъде в Брюксел. Темелакиев е от системата и беше зам.-министър на Бойко Рашков.

Ревност от ДБ има и по отношение на енергийното и земеделското министерство, където ПП ударно предлагат кадри.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *