Ивайло Калфин: Гневът срещу политиците расте! Всяка кандидатура срещу Радев е обречена!

България отблизо

Все повече се отклоняваме от някакъв здрав разум, ентусиазмът все повече намалява, а гневът срещу политиците расте. Ако партиите продължават да играят всеки срещу всеки като във футболно първенство, няма да има правителство. Според него формулата на следващия кабинет е задължително коалиционна:

 

„Имаме поне 20 години история на коалиции и ако не ни харесва как се правят, то не думата „коалиция“ е виновна.“

Това коментира пред БНР бившият вицепремиер, външен и социален министър Ивайло Калфин, който е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Ако някой искаше да издигне сериозна кандидатура срещу Румен Радев, отдавна трябваше да го е направил. Не виждам желание в политическите играчи да издигнат кандидатура, която да бъде алтернатива на сегашния президент. И това е така, защото в момента срещу Радев всяка кандидатура е обречена.

Въпреки това той не смята, че президентските избори са предрешени. Калфин обаче изтъкна, че забавянето на алтернативни кандидатури, които биха се изправили срещу Румен Радев, намалява техните шансове.

 

Ивайло Калфин е скептичен за създаването на нов политически проект преди изборите на 14 ноември. Според него не е логично президентът да застане зад такъв проект.

 

Бившият вицепремиер смята, че избори 2 в 1 биха повишили мотивацията на хората да гласуват.

„Планът за възстановяване има много принципни, структурни дефекти още от създаването му и те няма как да се подобрят“, заяви Ивайло Калфин. Той оприличи процеса на закупуване на велосипед, който се опитваме да превърнем в автомобил. Според него в настоящия вариант на Плана липсва перспектива.

 

„Данъците няма да се вдигнат заради повишаването на пенсиите. Трябва да се вдигне осигурителният доход, което е в интерес на самоосигуряващите се, защото ще им гарантира по-високи пенсии“, коментира още Ивайло Калфин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *