Ивайло Мирчев става председател на „Да, България“?

България отблизо

Досегашната дясна ръка на внезапно подалият оставка като шеф на „Да, България“ Христо Иванов – Ивайло Мирчев, е почти сигурният нов партиен председател, шушукат в средите на градските десни.

Добричлията Мирчев отново ще бъде депутат, след като беше народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 49-ото Народно събрание от 8 МИР Добрич. Депутат е от парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, където е зам.-председател на Комисията по енергетика и член на Комисията за контрол над службите за сигурност.

В 49-ото Народно събрание членува в Комисията по отбрана и Комисията по енергетика, и е председател на Групата за приятелство България – Украйна, където заместник му е Делян Пеевски.

Ивайло Мирчев е икономист и основател на две български IT компании с успешни продукти за международния пазар. Член е на Инициативния комитет за учредяването на “Да, България!”, неин учредител и част Изпълнителния съвет. Той е един от създателите на дигиталната платформа за честни избори “Ти броиш”.

 

Мощният тогава Ивайло Мирчев едва не изяде боя на „Росенец“

Председател на постоянната Комисия по дигитализация в 46-ия парламент. В 48-ия парламент е изключително активен по въпросите за енергийната независимост на България от Русия, подкрепата за Украйна с военна и хуманитарна помощ, превъоръжаването на българската армия и противодействието на ревизията на Изборния кодекс от Хартиената коалиция.

Мирчев беше плътно до Христо Иванов по време на прочутия му десант по вода в „Росенец“. И дори беше изтъркалян на земята от охраната, а после едва беше изправен на крака от 6-7 души, тъй като по онова време тежеше поне 150 килограма.

В последната година 44-годишният добричлия обаче се втали драстично и е смъкнал поне 50 кила от снагата си. Политическите му противници го бъзикат, че използва лекарството за диабет „Оземпик“, любимо на всички фолкаджийки. Едно обаче е сигурно – като председател на „Да, България“ Иво ще продължи линията на ментора си Христо Иванов.

Източник: Лупа

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *