Луд скандал в парламента! От ИТН размазаха Денков и лъжите му

България отблизо

Моят въпрос е към г-н Денков. Нямаше да го задам, ако тази сутрин лидерът на един от вашите некоалиционни партньори не каза, че кабинетът е бил договорен с посредничеството на наскоро брутално убития Алексей Петров.

Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ИТН Гроздан Караджов. Той цитира думите на Борисов от сутринта, в които той призна, че Алексей Петров направил сглобката на праветелството.

 

„В качеството си на какъв човек, един човек, който е разследван за рекет, убийство, отвличания, за отрязани пръсти и уши, за закопаване на трупове, та в качеството си на какъв такъв човек може да е участник в преговорите за вашия кабинет – кабинетът „Денков“, запита Караджов.

„Второто – в качеството си на какъв участва и един човек, чието единствено качество е, че е бащата на един от партийните лидери. Това е противоконституционно, но за газенето на Конституцията от ПП не се учудвам“, заяви депутатът.

„Още по-належащият въпрос е какви ангажименти са поемали участниците в сглобката по време на тези преговори. Знаехте ли, че са водени такива преговори, знаете ли за тези ангажименти, смятате ли да изпълнявате тези задкулисни договорки“, каза той.

„Случайно ли е, че МВР досега не е дало информация по това разследване от висок обществен интерес“, запита още Караджов.

„Като се погледнете в огледалото, ще виждате ли отражението на Алексей Петров“, завърши той.

На трибуната, за да му отговори, се качи акад. Николай Денков:

„Въпросите са ясни и отговорите ще са такива. Не познавам Алексей Петров, никога не съм говорил с него. Виждал съм го два пъти на срещи на работодателските организации и той е присъствал там в качеството си на член на тях. Никога не съм чувал за срещи с Алексей Петров на когото и да било, преди да стане убийството“, категорично поде премиерът.

„Участвал съм пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, управленската програма и никога, в никой от тези процеси, името на Алексей Петров не е споменавано“, добави той.

„Когато има информация, която се разпространява по медиите или се разпространява от други лица, то задавайте си въпросите към тях“, каза Денков.

„МВР не може да дава информация без разрешението на прокуратурата. Задайте този въпрос към прокуратурата, надявам се да ви дадат информацията, която могат да подадат“, каза Денков.

Това обаче не бе достатъчно за Караджов, който опита отново да зачекне Денков:

„И друг път съм чувал, че не сте го познавали, но г-н премиер, сериозността на вашата позиция изисква да отговорите на въпроса, който също прозвуча, а той е, не се ли притеснявате от ролята на лицето Алексей Петров, в съставянето на вашето правителство. Не се ли притеснявате от ангажиментите, които са поети там. Това не са били срещи да се палне по една свещ в църквата. Убеден съм, че знаете кога и къде са се случвали тия срещи, но това ще го оставите на вашата съвест.

„Сутрин като се погледнете, пак ще ви питам, ще виждате ли призрака на Алексей Петров, като олицетворение на кабинета“, завърши той.

„Може би е добре г-н Караджов да се опита да приложи малко творчество. Тази алегория с огледалото доста се поизвътрка. Като се погледна в огледалото сутрин, виждам себе си и съвестта си. Казвам истината. Днес бяха казани толкова много лъжи“, каза той.

„Както казах, в подготовката на законодателната програма, в обсъждането на министрите и управленската програма, никога и по никакъв начин никой не е споменавал името на Алексей Петров. Ако вие имате друга информация, подайте я. Но да ме питате едно и също нещо, аз да ви казвам, че няма нищо вярно, а вие да продължавате да задавате същия въпрос, няма смисъл“, смята Денков.

„Важно е какви са законите, които се приемат в тази зала, какви са решенията, които приема МС, какви са действията на министрите. Аз няма от какво да се притеснявам, заяви Денков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *