Ива Митева: Не съм достатъчно компетентна, за да стана премиер

България отблизо
Моля ви, не ме спрягайте за премиер. Не съм готова за този пост. Човек трябва да си тежи на мястото. Това каза пред журналисти председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева.

„Човек, трябва да е там, където е най-добре подготвен. Един човек не може да усвои и да обикаля всички постове в държавата“, заяви тя.

 

Митева уточни, че не е разговаряла с никого от направилите предложението. „Това си е изцяло тяхно предложение и моля ви не ме спрягайте мен за този пост“, добави председателят на 46-ото Народно събрание.

 

Коментарът й идва след като двама от депутатите казаха как човек като Ива Митева би бил подходящ за министър-председател на страната. Пръв за това заговори ген. Атанасов от „Демократична България“. След него тезата повтори и адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

 

Вчера от партията на Слави Трифонов коментираха, че приемат предложението Ива Митева да е премиер като фитил. „Пробват се дали номерът ще мине. Със същия успех може да поискат Снежанка и седемте джуджета“, уточниха от „Има такъв народ“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *