Иво Христов взривяващо: Борисов не отстоява националния интерес, въпреки декларациите!

Свят

Борисов и неговото правителство не отстояват националния интерес и не го подкрепят, независимо от декларациите на Бойко Борисов, които са опортюнистични, тоест приспособленчески и безпринципни.“

Високата международна бюрокрация е тази, която предлага удобни за нея лица на различни постове през последните години, коментира Христов, а Борисов само се нагажда и изпълнява онова, което му заповядват неговите началници.

Нещо повече. Европейският съвет и Европейският парламент се провалиха, както споменаха Б Би Си и Дойче веле, понеже забравиха принципите и тръгнаха да правят задкулисни сделки. Затова сега наблюдаваме една френско-германска сделка под прикритието на партийно споразумение между либералите и ЕНП. 

Това каза за БНР евродепутатът от групата на социалистите и демократите Иво Христов.

„Известно е, че депутати на президента Макрон доминират групата на либералите, а германски депутати, близки до управляващата госпожа Меркел, диктуват стъпката в Европейската народна партия (ЕНП). Сиреч, макар ЕС да претендира да е наднационално образувание, което си поставя наднационални цели и функционира в наднационални институции, всъщност винаги националната логика надделява и двете големи сили – Германия и Франция, определят политиката на Съюза, което впрочем френският президент не скри,“ подчерта Христов.

Според Иво Христов, ЕП е бил „напълно отстранен от вземането на всякакви решения“, тъй като принципът на „водещите кандидати“ е бил погазен, а германската министърка на отбраната „няма кой знае какво европейско минало“:

„Друг е въпросът дали парламентът ще приеме така предложената сделка от Европейския съвет, но, при положение че той днес избра председател на парламента от социалистите и демократите, той направи първа стъпка към приемането на цялата сделка,“ коментира евродепутатът.

В предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“, Иво Христов уточни, че „настроенията в групата на социалистите и демократите не са никак в полза на сделката, напротив“./epicenter.bg/

Tagged

1 thought on “Иво Христов взривяващо: Борисов не отстоява националния интерес, въпреки декларациите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *