Иво Христов: ЕС ни гилотинира атомните централи, а сега смешно плаче за тях

България отблизо
През последните шест месеца станахме свидетели на безпрецедентно високи цени на електроенергията вследствие на газовата криза. Геополитическото напрежение поднася удобно обяснение на кризата, но то е само конюнктурен фактор. Проблемът е в идеологическия подход на нашия съюз към енергетиката. Той е причината да се лишим прибързано от атомната енергия и газа.
В България близо 40% от населението попада в категорията „енергийно бедни“, а дилемата „храна или отопление“ стои пред редица домакинства.“

Това заяви българският евродепутат и член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП (ITRE) Иво Христов по време на дебат с еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон.

 

„В обединена Европа енергийно бедните са официално 31 милиона и тъкмо те са най-драматично засегнати от скока на цените. Енергийната криза засилва недоверието в Съюза, което крие и политически рискове“, каза още Иво Христов.

 

Евродепутатът коментира още: „Ако ефектът от либерализацията е скок и волатилност на цените, каква е ползата от нея?“

 

По думите му, включването на ядрената енергия в зелената таксономия е стъпка в правилната посока.

 

„Класифицирането ѝ само като „преходна технология“, обаче, в съчетание с трудно изпълними технически параметри, е половинчато решение. В контекста на енергийна криза, се нуждаем от устойчиви мерки“, каза още Христов.

Tagged

2 thoughts on “Иво Христов: ЕС ни гилотинира атомните централи, а сега смешно плаче за тях

  1. Г-Н ХРИСТОВ , НЕ …ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НИ Е ВИНОВЕН ЧЕ , СМЕ БЕЗ ДОСТОЙНСТВО ….СПОМНЕТЕ СИ ДОБРЕ ….КОЙ И КОГА ПОДПИСА ЗА ЗАКРИВАНЕ НА АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ !!! ….. АКО НЕ СИ СПОМНЯТЕ ЩЕ ВИ ПРИПОМНЯ ………ПОДПИСАХА , СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ И МЕГЛЕНА КУНЕВА ….ЦАРЯТ КАЗАЛ : ………………….“ “ ДА НЕ РАЗВАЛЯМЕ ХУБАВАТА РАБОТА“ ………В ПРИСЪСТВИЕТО НА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ И …ПЛАЧЕЩИЯТ СОЛОМОН ПАСИ !!!! ИМА ДОКУМЕНТИ !!! ––НЕ ТЪРСЕТЕ “ ПОД ВОЛА , ТЕЛЕ ! ! НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА , КОИТО СА ЗАБРАВИЛИ ТОЗИ ФАКТ !!!

    1. МНОГО ПОЗДРАВИ НА Г-Н …КАДРИ СИМСОН ….ОТ МЕН !!! НЕ СЕ УНИЖАВАЙТЕ А , ЗАЩИТАВАЙТЕ ИНТЕРЕСА НА МНОГО , МНОГО БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ !!! ВИЕ И ТАКИВА КАТО ВАС ….НЕ СЕ ВЪЛНУВАТ ОТ ЦЕНАТА НА ТОКА .. ………
      …А, 80 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ГЛАДУВАТ , ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА !!! ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА …..НЯМА ДА ИМА ДЪРЖАВА И ВИЕ…… НЯМА НА КОГО ДА СТЕ ДЕПУТАТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ !!! . !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *