Иво Христов към ЕП: Защо убивате вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си

България отблизо
„Петър Бъчваров, Йордан Илиев, Атанас Градев – това са имената на трима български полицаи, убити в последните месеци. Трима европейци, които заедно с колегите си охраняваха спокойствието на българи, австрийци, холандци, на гражданите на целия Съюз. Правят го ефикасно, както констатират всички инспекции. Призна го Европейският парламент. Призна го и Комисията.“

Това заяви в свое изказване в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D). В Страсбург Европейският парламент провежда своето редовно заседание, в рамките на което бе обсъдено решението на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи да отхвърли с 25 гласа „за“ и 2 „против“ предложението България и Румъния да се присъединят към Шенген.

 

По думите на Христов, решението на Австрия и Нидерландия да затворят вратите на Шенген за България и Румъния не е мотивирано от загриженост за върховенството на закона.

 

„То е безочливо пренебрежение към волята на Европейския парламент. Това решение пренебрегва констатациите на мониторинга и изпълнените критерии. То е пример за това как националният егоизъм и електоралните сметки убиват духа и буквата на европейската конструкция“, каза още Иво Христов.

 

В пленарна зала българският евродепутат изрази мнение, че в опит да угодят на националистите в своите страни, някои европейски лидери правят подарък на еврофобите в България и Румъния, третирайки ги като неканени гости на прага на Шенген.

 

„Уважаеми колеги, нека не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си“, призова Христов.

Tagged

1 thought on “Иво Христов към ЕП: Защо убивате вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си

  1. В България няма върховенство на закона! С наредби на Министерството на енергетиката от години Топлофикация София , а и в други топлофицирани градове дерят кожите на гражданите с рекета „сградна инсталация“. Само Топлофикация София води над 200 хиляди дела срещу софиянци с изключени и демонтирани радиатори. Софийски районен съд не правораздава, а товари тези граждани още повече чрез назначаването на ЗЛОвещи лица с хонорари от трицифрени суми. Пладнешки грабеж, закрилян от българския съд. Европейски регламент постановява да се заплаща отопление на имот, подгряване на вода, отопление на входове на сгради и стълбищни площадки. Но не и за сервитут, който собствениците предоставят на топлофикационното друество. През ноември 2022 г. Европейският съд преподвърди в свое становище този регламент и задължи българските съдилища да се придържат към него. Терор и от Частни съдебни изпълнители, при това Българската Конституция не предвижда частни съдилища. Безнаказаност за правонарушения и на Върховния закон. Посочвам само един общоизвестен случай – министър кирил Петков с двойното гражданство. А това, че член 1 от Конституцията е изцяло погазен и осъществяването на народния суверенитет е недопустимо присвоено от държавни институции няма да пояснявам. Прочетете го този член 1 от Глава първа ОСНОВНИ НАЧАЛА на държавата ни. И разсъждавайте върху него и приетите в предишни години съдбовни решения без ДОПИТВАНЕТО до народа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *