Известен експерт разкри кога започва голямата руска офанзива към Харков, Николаев и Одеса!

Свят

Руската армия ще премине в широкомащабно настъпление през декември или януари. Това заяви известният военен експерт и доктор на военните науки Константин Сивков, съобщават световните издания.

 

Коментирайки оперативната обстановка, създала се в театъра на военните действия, известният експерт предположи, че групата на Въоръжените сили на Русия ще преминете в широкомащабно настъпление през декември или януари.

„Нашите войски се готвят за широкомащабно настъпление, това е очевидно. В новите региони се създава сериозна групировка и нашите войски се готвят за нападение срещу Николаев и Одеса“, заяви Сивков.

„Боеспособността на тази групировка ще бъде напълно осигурена към средата на декември – началото на януари. Тогава нашите войски ще могат да преминат в широкомащабно настъпление“ обясни експертът пред журналисти.

В същото време Сивков смята, че през този период ще се създадат благоприятни условия за руската армия, тъй като снегът ще бъде издухан и земята ще стане здрава.

Освен това, експертът предположи, че подразделенията на въоръжените сили на Украйна ще продължат да атакуват позициите на руските войски в Херсонско направление, опитвайки всичко възможно,  за да ги изтласкат на десния бряг на Днепър.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *