Извънредно! Борисов, Пеевски и Кирил Петков водят лично разговорите с протестиращите миньори СНИМКИ

България отблизо

В този час започва срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС с представители на протестиращите миньори. Тя се провежда в сградата на Народното събрание, като към този час в сградата не се допускат журналисти и екипите на медиите изчакват изявления пред сградата на бившия Партиен дом. 

Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят лично разговорите с протестиращите. 

Заедно с премиера Николай Денков, министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на икономиката и индустрията в разговорите ще се включат народните представители Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ; Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ; Делян Пеевски, Хамид Хамид и Рамадан Аталай от ДПС.

Разговорите се провеждат в зала 134 в сградата на Народното събрание. В тях участват също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Представители на синдикатите и протестиращите също вече са в сградата.

 

Няма какво да си кажем с политиците по този начин, заявиха представители на протестиращите енергетици и миньори, които дойдоха за срещата с премиера Денков и представители на управляващите партии в парламента.

Те са недоволни от факта, че разговорът е закрит за медиите, освен това част от протестиращите не са били допуснати до сградата на парламента. „Точно затова до сега отказвахме срещите – нека България да гледа на живо какво се случва. Ние сме излъчени от колегите ни, но сега пуснаха само част от нас, които предварително са заявени в списъци, другите ни върнаха“, недоволстват енергетиците.

Късно снощи премиерът Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори, след като те не потвърдиха присъствието си на разговорите в Раднево и пожелаха да представят исканията си в парламента.

Предишните дни те отказваха срещи с премиера и не откликваха на отправените покани, а настояваха Николай Денков да отиде при тях. Затова и Денков предложи среща в Раднево, обаче в крайна сметка няма да се състои там.

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Извънредно! Борисов, Пеевски и Кирил Петков водят лично разговорите с протестиращите миньори СНИМКИ

  1. Вие не ме послушахте да спрете тока и ще съжалявате, защото нагло и грозно ще ви изложат ВИЕ САМИ ШЕ СЪЖЕЛЯВАТВ ,НО ЩЕ БЪДЕ КЪСНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *