Извънредно: „Има такъв народ“ се разсърдиха, оттеглят целия кабинет!

България отблизо

„Има такъв народ” оттегля проектокабинета си. Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов в официално изявление, излъчвано на живо във Facebook.

„Утре изобщо няма да предлагаме правителство, което да се гласува в парламента“, категоричен бе Трифонов.

Изобщо няма да предложим кабинет за гласуване и отиваме на нови избори.

„Ние като първа политическа сила в сегашния парламент няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито следващ кабинет нито на ДБ, нито на ИБГНИ“, категоричен бе Трифонов.

Ето и цялото изявление:

Утре парламентът трябва да гласува кабинета на ИТН. 

„ДБ и ИБГНИ отказаха да подкрепят кабинета ни.,  Това означава, че протестът срещу ГЕРБ и всичко, свършено от ГЕРБ остава в миналото. Сега има лъжи, предателство, лъже и парламента.

Заради това ще се случи следното

Първо – ясно става, че направихме всичко възможно, компромиси и жестове, за да подкрепят ИТН, но това не се случи заради предателството им. Не е тежка тази дума „предателство“.

Ние утре няма да предлагаме за гласуване проектокабинета на ИТН, тъй като ясно заявихме, че без подкрепата на партиите на протеста няма да предлагаме кабинет.

Второ – това означава, че отиваме на нови избори, защото ние няма да подкрепим останалите партии.

Разбира се, че съществува вероятността според Конституцията при следващите две възможности ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП. Да създадат правителство и да управляват заедно – както го правиха до неотдавна.

Трето – на президентските избори ИТН ще подкрепи Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се, с нашата подкрепа, той да спечели още на първи тур.

Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим“, обеща той на привържениците си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *