Извънредно: Кирил Петков пое цената на тока под свой контрол! Ето какво ще направи!

България отблизо

„Трябва ни малко време, за да сме сигурни, че сме направили целия анализ и сме запушили пробойните в системата. Нашата цел е крайните цени да останат същите, затова поемам цената на тока под свой контрол.

Работим по всичките части от енергийната система, където може да има намаляване на разходите. Ако успеем, моротариумът ще бъде премахнат”.

Това заяви за Нова телевизия премиерът на България Кирил Петков. Той допълни, че е обсъдил заедно с министъра на енергетиката и министъра на финансите мерките, които ще бъдат заложени за бизнеса.

Ще сложим таван, за да има предвидимост в общия харч към бизнеса. Надяваме се хем да имаме предвидимост в публичните финанси, хем да сме сигурни, че бизнесът наистина получава подкрепа”, обясни Петков.

При всички случаи ще направим така, че цените за битовите потребители да са достатъчно ниски, за да могат всички хора в България да посрещнат зимата спокойно и във всеки дом да има топлина и светлина.

Министър-председателят коментира и казуса с отстраняването на главния прокурор.

„Понеже има разделение на властите, дали да подаде оставка, е избор на Гешев. Аз лично се надявам, че той би избрал възможността да се оттегли сам. Това ще спести много време за всичките процедури, които иначе са доста комплексни, но това е негов избор”, каза още Петков.

Той коментира и как е преминала първата му работна среща в Брюксел.

„Планът за възстановяване ще бъде коригиран за някои от нещата. Бях доволен да видя, че партньорите от ЕК заявиха, че за пръв виждат такава воля за антикорупционните мерки”, каза Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *