Излезе наяве тайна на Борисов, която може да промени управлението!

България отблизо

Ако има лобистки закон, който облагодетелства някои фирми, ако е направено нещо нередно – ще се ангажирам да се вкара контразакон, който да го отрегулира. 

„Ако има такова нещо, ще го поправим. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията„.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, цитиран от news.bg.

Истината, обаче е, че ако Борисов се беше преборил с корупцията, управлението наистина щеше да се промени. Но, това никога няма да стане, защото корупцията започва от главата на ГЕРБ.

Припомняме, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и един куп министри и депутати са станали новодомци в апартаменти, купени на по-ниски цени в сравнение със съседите си. Това са откритите досега гербери афераджии, които са се възползвали от служебното си положение или от връзки с управляващата партия ГЕРБ, за да набавят за себе си облага. А знаем, че търговията с влияние попада в текстовете на Наказателния кодекс.

И затова Цветанов и останалите трябва да бъдат съдени, според българските закони. Защото това, което са направили не е само морално укоримо деяние. То е престъпление, което им носи лична облага. Така че нека Борисов, вместо да говори за морал, да задейства прокуратурата и МВР, за да се пресекат от корен такива „прояви“.

Нали уж твърди, че е създал ГЕРБ, „за да се бори с корупцията“. Но за зла врага, колкото повече Борисов се бори с корупцията, толкова по-голяма и необуздана става тя. Дали това е случайно?! Или просто рибата се вмирисва от главата, както казва нашия народ?! Истината скоро ще излезе наяве.

Междувременно се оказва, че  промените в Закона за устройство на територията са улеснили фирмата „Артекс“, която е продала тези апартаменти на висшите гербери, да започне строеж на небостъргач.

Но Борисов, без да се свени от тези обстоятелства продължава тирадата си. „Ако има нарушения, надали има по-нетърпим към тях от мен. Ще се поправим, ако сме сгрешили. Едните си мислеха – синята лампичка е дясното, червената – лявото. Не! Всеки да си върви по закона„, тупа се по гърдите Бойко Борисов.

По думите на Борисов всеки, който си е превишил правата, ще си понесе последствията. Той уточни, че е провел телефонни разговори с всички засегнати по темата лица и те са му потвърдили, че сделките по придобиването на имотите им са на 100 % законни. Бойко Борисов подчерта, че ще провери всички документи по случая и тогава ще вземе решение.

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ, Цветан Цветанов, се сдобил с нов имот в елитния столичен квартал „Изток“, на емблематичната улица „Латинка“. От прокуратурата обещаха да направят проверка на новия имот на Цветан Цветанов. Но говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призна, цитирана от news.bg, че такава проверка все още не е възложена и по нея не се работи.

Ето колко струват думите и обещанията на Борисов и неговия авер Цветанов.  Техните думи служат само за хвърляне на прах в очите на хората.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Излезе наяве тайна на Борисов, която може да промени управлението!

  1. Всичките депотати и кметове сте за затвора. Окрадохте еврофондовете и пенсиите на нашите майки и бащи. До един сте за панделата.

  2. На всички им дайте по 10 апартамента за два мандата едно само сторете свобода за Р. България другото народа сам ще се потруди но и това не можете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *