Изненада: ГЕРБ дават заден за изборите! Ето какво се случва!

България отблизо

Искаме да изразим ясно и категорично позицията на ГЕРБ-СДС относно решението на ЦИК за утвърждаване на образци за изборни книжа. Имаше полемика по този въпрос през последните дни. Но ние не сме виновни.

 

Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ на извънреден брифинг от партията.

„Уважаваме всяко решение на независим държавен орган, но това не значи, че сме съгласни с него. Самото решение – да се отбелязват в протоколите общият резултат от преброяването на хартиените бюлетини и тези за машинно гласуване, не намира подкрепа в наше лице“, каза той.

„В този смисъл ние не приемаме всички упреци, които се отправят за това, че ГЕРБ-СДС имат някакво отношение при взимането на решението и ще настояваме ЦИК да преразгледа това свое решение. Считаме, че имаме касателство към този въпрос“, завърши той.

Думата бе взета от Радомир Чолаков, юрист от ГЕРБ:

„Разбираме, че желанието на ЦИК е било да опрости протокола, защото знаете, че има оплаквания, че той е прекалено сложен. Не смятаме обаче, че решението е удачно. Молим ЦИК да преразгледа това свое решение“, включи се той.

Чолаков призова ЦИК да организира честни избори и насърчи хора да участват в наблюдението и броенето на бюлетините.

„Смятаме, че някои политически сили още от сега започват да създават напрежение, за да могат после да оспорват резултатите от изборите после. ЦИК трябва да вземе всички мерки това да не се случи“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *