Изненада: Гешев се уплаши, вика Бойко Рашков да го спасява! Вижте отговора на Рашков!

България отблизо
На фона на огромни скандали с подслушвания на политици, притеснения за независимостта на прокуратурата, и една съвсем прясна акция на държавното обвинение посред нощ, с която бе задържан висш полицай, назначен от силовия министър Рашков да проверява същите тези твърдения за подслушвания, обвинител №1 поиска среща със служебния министър на вътрешните работи.

Иван Гешев изпратил писмо, в което отправя покана за провеждане на работна среща.

 

Главният прокурор изразява увереност, че “само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността“.

 

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: „считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“.

 

Добрият тон обаче е под съмнение предвид събитията от снощи. Акцията на прокуратурата доведе до ареста на ръководен кадър на ГД “Национална полиция” в силовото министерство. Става дума за Ангел Папалезов, който досега е завеждал отдела за борба с трафика на културни ценности. От Специализираната прокуратура съобщиха в сряда сутринта, че той е обвинен за участие в организирана престъпна група, занимаваща се именно с такава дейност и пране на пари. Междувременно с разрешение на Специализирания наказателен съд на 1 юни е било извършено и претърсване в кабинета на Папалезов в сградата на МВР.

 

Полицаят е бил назначен в екип за проверка на информацията за злоупотреби със СРС.

Освен това Рашков посочи, че прокуратурата съвсем открито се намесва в работата на министерството.

 

Днес говорителката на главния прокурор Сийка Милева му отговори задочно, заявявайки, че няма да коментира „неистински твърдения, изказани от политическо лице в предизборна обстановка“.

 

Сега изведнъж става ясно, че Гешев би се радвал да седне на една маса с Рашков и двамата да проведат “работна среща”. Поканата е била отклонена поради служебен ангажимент на Рашков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *