Изненада: Казашки полк напредва към Красний Лиман, руската армия изтласква противника в ДНР и Харковска област!

Свят

208-ми казашки полк премина в настъпление към Красни Лиман. Според последните представени данни, част от 208-ми казашки полк успя да напредне най-малко километър и половина и да овладее село Диброво.

В момента е известно, че подразделенията на 208-ми казашки полк се намират на разстояние около 20 километра от Лиман, но според руския военен кореспондент Евгений Лисицин настъплението се води точно към Лиман.

„208-ми казашки полк премина в настъпление на Красни лиман, казаците освободиха селището Диброво“, съобщава Лисицин.

В същото време към момента няма официални изявления относно освобождаването на селището Диброво и организирането на атака срещу Лиман, но предвид факта, че част от украинските войски бяха изтеглени в посока към Харковска област , моментът за атака на Лиман може да е много подходящ.

Към настоящия момент остава неизвестно колко сериозни са силите на украинските войски, но ако се съди по факта, че Диброво е овладяно от части на 208-ми казашки полк, украинските сили  тук могат да бъдат значително по-малки, обобщава военният кореспондент.

Оперативни данни на Министерството на отбраната на РФ за боевете в ДНР и Харковска област гласят, че на  „купянското направление противникът със сили до три батальонни тактически групи е направил неуспешен опит да поднови настъплението в направленията Първотравневе, Кисловка и Берестовое.

„Всички атаки бяха отблъснати с решителни действия на руските войски. Унищожени са над 120 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, 5 танка, 12 бойни бронирани машини и 14 автомобила.

Огънят на руската артилерия в района на н. Село Петровское, Харковска област, са унищожени две украински диверсионно-разузнавателни групи. Ликвидирани са 25 бойци и два пикапа с тежки картечници.

В посока Артьомовск, в резултат на настъпателните действия на съюзническите сили, е овладяно село Зайцево в Донецката народна република.

Унищожени са над 120 военнослужещи от 58-ма мотострелкова и 128-а планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, както и три бойни машини на пехотата.

В района на н. Село Нови Комар на Донецката народна република са унищожени от въздушни удари на армейската авиация на ВКС на Русия до 60 военнослужещи от 56-та мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна, два танка и пет автомобила.“, се казва в сводката на МО но РФ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *