Изненада: Мика Зайкова аут от новия парламент! Ето какво се случва!

България отблизо

Икономистът Мика Зайкова, която е част от „Има такъв народ“ няма да е депутат в новоизбраното 47-о Народно събрание. Това показват резултатите при почти напълно обработени протоколи.

 

Знаковото лице на „Има такъв народ“, което откри 45-ия и 46-ия парламент като най-възрастен народен представител, бе водач на листата на партията в Смолян, но мандатите там са само 4. По предварителни изчисления депутати от района ще са представители от ГЕРБ, ДПС, ПП и БСП.

Партията на Слави Трифонов е големият губещ във вота. От втора на предишните парламентарни избори в Смолян и първа в страната, тя се срина на пето място. На практика сривът на „Има такъв народ“ лишава бъдещия парламент от един изключително мъдър и колоритен доайен.

„Вече е сигурно, че  няма да съм част от 47-ия български парламент. Няма да мога да спирам на парламентарния паркинг бялото си електрическо возило и да го навирам в очите на онези с черните служебни чудовища с въглероден отпечатък колкото на малък завод за горене на боклук“, обяви издателят Манол Пейков, който също няма да е народен представител, пише Offnews.

Той беше част от листата на ДБ в Пловдив.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *